De band 'Vrij Drinken'. Foto: Ben Hafkamp
De band 'Vrij Drinken'. Foto: Ben Hafkamp

‘Vrij Drinken’ bij Jazz at the Peacock

Muziek

WARNSVELD - Corona gooide vorig jaar nog roet in het eten, maar zondag 21 mei is het dan toch zover: het optreden van de 10-koppige band ‘Vrij Drinken’ uit Groningen. Dit vindt van 14.30 tot 17.00 uur plaats in De Pauw, Rijksstraatweg 11 in Warnsveld. Entree 10 euro.

De naam geeft perfect aan wat de leden van de band beweegt in de muziek en waar ze het oorspronkelijk (nu vijfentwintig jaar geleden) allemaal voor deden. Inmiddels is het niveau van de band dermate gestegen, maar het enthousiasme en het plezier in muziek maken staan nog steeds voorop. Was de band aanvankelijk een R&B-band, in de loop der jaren hebben swing, soul en rock&roll een steeds belangrijker deel van het repertoire in beslag genomen. Denk daarbij aan namen als Ray Charles, Fats Domino, Chuck Berry, BB King en J.J. Cale. 

Bezetting: Spudy Ratahaling (drums), Reinder Bakker (basgitaar), Ander Zuidema (slaggitaar), Jeroen Hillenga (solo-gitaar), Maarten Mulderije (toetsen), Ulie Glas (baritonsax), Mark Hazenberg (trombone), Martin Clobus (tenorsax, zang), Hilja van de Kooi (trompet) en Anneke Buikema (zang).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld