Zangeres Vivienne Aerts. Foto: Trudy Giordano
Zangeres Vivienne Aerts. Foto: Trudy Giordano

Vivienne Aerts en Hermine Deurloo bij Mr. Jazz

Muziek

ZUTPHEN - Maart is de internationale vrouwenmaand. De in Amerika woonachtige zangeres en componist Vivienne Aerts brengt dan haar nieuwe album ‘Typuhthâng’ uit. Op donderdag 23 maart komt ze naar Zutphen voor een concert bij Mr. Jazz. Ze zal worden begeleid door de bekende mondharmonicaspeelster Hermine Deurloo. Het optreden start om 20.30 uur aan de Houtmarkt 71 in Zutphen. Toegang is deze keer gratis en een vrijwillige gift is welkom.

Honderd vrouwen uit veertig verschillende landen werkten mee aan dit album, met hun stemmen, instrumentale spel, arrangementen, composities, mixing en mastering. Het muzikale resultaat is uitgebracht in een zeer fraai uitgevoerd 36 pagina’s tellende booklet met cd. Tevens is er limited edition op vinyl uitgebracht. De vrouwen willen gezamenlijk de Femmes de Virunga, het cacaoboerinnen collectief van 1500 vrouwen in Virunga State Park in de Democratische Republiek Congo, bijstaan. Die leven veelal in erbarmelijke leef- en werkomstandigheden. Ze zijn nu geholpen met alfabetiseringscampagnes en leiderschapstrainingen, en krijgen een ‘leefbaar loon’ of stabiele, hoge kiloprijs van Original Beans. Ter ondersteuning van dit project zal het album te koop zijn op 23 maart.

De in New York wonende Nederlandse jazz zangeres Vivienne Aerts vertrok met een Fulbright beurs op zak in 2012 naar Berklee College of Music in Amerika waar ze in twee jaar summa cum laude afstudeerde in zang en compositie.  

Hermine Deurloo wordt algemeen gezien als de virtuoze opvolger van Toots Thielemans. Maar zonder hem te imiteren heeft Hermine Deurloo al een enorme staat van dienst waarmee ze haar eigen unieke muzikale plek inneemt in het jazzcultuurlandschap.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld