In 2022 is er hard gewerkt om de klassieke Buitensociëteit ook geschikt te maken als poppodium. Foto: PR
In 2022 is er hard gewerkt om de klassieke Buitensociëteit ook geschikt te maken als poppodium. Foto: PR

Nieuw initiatief: BuitenSoos LIVE, een podium voor nieuw én gevestigd poptalent

Muziek

ZUTPHEN - Theater Hanzehof & Buitensociëteit lanceert een nieuw initiatief: BuitenSoos LIVE! Een podium waar opkomende, talentvolle artiesten uit de regio zich kunnen laten horen. Vrijdag 17 maart wordt de eerste editie afgetrapt met Tricklebolt, Queens Pleasure en Olaf Putker & the Scenic Sound. Alle drie hebben ze een connectie met Zutphen en dat maakt het dan ook de perfecte line-up voor deze eerste keer BuitenSoos LIVE.

In 2022 is er hard gewerkt om de klassieke Buitensociëteit ook geschikt te maken als poppodium. Door deze aanpassingen is er nu de kans om lokaal talent een goed en professioneel podium te bieden in Zutphen. 

BuitenSoos LIVE op 17 maart is gratis toegankelijk. Kaarten dienen wel gereserveerd te worden via www.hanzehof.nl. Vanaf 24 uur voor het evenement en op de avond aan de kassa kost een ticket 5 euro. Door deze drempel zo laag mogelijk te houden hoopt de Hanzehof dat er veel muziek liefhebbend publiek op af komt, zodat zij live kunnen ervaren wat de zaal allemaal te bieden heeft.

De komst van de BuitenSoos als poppodium zal de culturele stad Zutphen nog meer op de kaart zetten. Hierdoor hoeven bewoners voor bepaalde concerten en evenementen niet meer uit te wijken naar omliggende steden maar kunnen ze terecht in hun eigen stad. Met de boodschap ‘Jouw plek in de stad’ wil de BuitenSoos dat dan ook duidelijk naar buitenbrengen.  BuitenSoos LIVE is een samenwerking tussen echte pop-positivisten in Zutphen en de Achterhoek. St. Popcollectief Zutphen/Zutpop, Popcollege Zutphen, Mindnote Muziek enTheater Hanzehof & Buitensociëteit kijken dan ook uit naar de eerste editie van BuitenSoos LIVE.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld