Marley Erickson. Foto: Greet Beelprez

Marley Erickson. Foto: Greet Beelprez

Viooltalent speelt bij Kapel op ’t Rijsselt

Muziek

EEFDE - Het jaarlijkse pianorecital in de Kapel op ’t Rijsselt in Eefde wordt dit jaar net iets anders ingevuld dan gebruikelijk. De momenteel in België furore makende pianist Matthieu Idmtal wordt in dit concert vergezeld door het jonge Amerikaanse supertalent Marley Erickson (Seattle 2003). Het programma van zondag 26 februari is dan ook getiteld ‘Klassiek en Romantiek op toetsen en snaren’.

Beide musici hebben zich gespecialiseerd in muziek uit de Romantiek; ze staan aan het begin van een grote carrière. Met name violiste Marley Erickson wordt beschouwd als de grote ontdekking van 2022. Nadat haar bijzondere talent in Amerika werd onderkend en ze met grote orkesten op tournee ging, werd ze ook veel gevraagd op de grote Europese podia. Na Los Angeles, Washington, Milaan en Parijs komt ze nu naar Eefde.
Het duo brengt in de Kapel werk van onder meer Edvard Grieg en Camille Saint-Saëns. Ook staat de bekende vioolsonate KV 304 van Mozart op het programma. Na een stevig allegro wordt dit werk afgesloten met ontroerend laatste deel. Hiermee probeerde Mozart zijn gevoelens te vertolken na het onverwachte overlijden van zijn moeder.
Dit bijzondere concert voor kenners en liefhebbers begint om 11.30 uur. Reserveren kan via tel. 0575-570521 (ook via voicemail), e-mail info@kapeloptrijsselt.nl en de website. Kapel op ’t Rijsselt ligt aan de Mettrayweg 25 in Eefde.


www.kapeloptrijsselt.nl

Matthieu Idmtal. Foto: Yoshie Kuwayama

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld