Jacqueline bespeelt diverse balginstrumenten waaronder de bandoneon. Foto: PR
Jacqueline bespeelt diverse balginstrumenten waaronder de bandoneon. Foto: PR

Optreden Jacqueline Edeling

Muziek

Optreden Jacqueline Edeling

ZUTPHEN - Zondagmiddag 19 februari treedt Jacqueline Edeling op in Zutphen met haar programma ‘Balg er op los’. Ze bespeelt diverse balginstrumenten waaronder de bandoneon en vertelt op ludieke wijze over de herkomst van deze muziek.

Jacqueline Edeling bespeelt tijdens dit verrassende concert al haar verschillende, zeer bijzondere balginstrumenten. Ze vertelt op ludieke wijze over het land en de herkomst van de muziek die zij zo liefheeft. Aan bod komen de concertina, diverse harmonica’s, de accordeon en de melancholische bandoneon. Ze laat zien dat ieder land zijn eigen muziek heeft ontwikkeld voor deze, aan elkaar verwante, instrumenten. Daarbij bespeelt ze de instrumenten als een ware virtuoos. Een programma met een lach en een traan! Jacqueline leerde de bandoneon bespelen bij Carel Kraayenhof, bekend van de ‘traan van Maxima’, en studeerde accordeon aan het conservatorium in Enschede. Al meerdere keren voerde zij met succes het concert van de grootmeester Astor Piazzolla voor bandoneon en gitaar uit. 

Het optreden is van 14.30 tot 16.15 uur in de tuinzaal aan de Badhuisweg 27 in Zutphen. Welkom vanaf 14.15 uur. De entree is 15 euro inclusief koffie/thee in de pauze en een drankje na afloop. Leden van NOLANO betalen 10 euro.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld