De Dutch All Stars Jazzband. Foto: Herma van Wasbeek
De Dutch All Stars Jazzband. Foto: Herma van Wasbeek

Dutch All Stars Jazzband at the Peacock

Muziek

WARNSVELD - In de concertreeks ‘Jazz at The Peacock’ haalt Jazz & So een band in huis die al wat langer op het verlanglijstje stond: de Dutch All Stars Jazzband. Een collectief van mannen uit het zuiden des lands, die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in het Nederlandse New Orleans jazzwereldje. Zij komen op zondag 19 februari van 14.30 tot 17.00 uur muziek maken bij De Pauw, Rijkstraatweg 11 in Warnsveld. Entree: 10 euro. 

De band werd opgericht in 2000 en speelt grotendeels nog in dezelfde bezetting. Met een aanstekelijk enthousiasme brengt de band een uiterst breed en uitgebreid repertoire ten gehore. New Orleans, dixieland, blues, mainstream en close harmony: het passeert allemaal de revue. De invloeden van grootheden als Louis Armstrong, Fats Waller, Benny Goodman en Eddy Condon zijn duidelijk aanwezig. Aan het eind wort bovendien het publiek uitgenodigd deel te nemen in de vorm van een kleine ‘sing along party’ (de teksten liggen op de tafels).

Bezetting: Kuuk Griep (slagwerk), Jacques Kingma (contrabas), Jan Gombert (banjo, gitaar, piano), Eelco van Velzen (trombone), Hans Verheul (klarinet, saxen), bandleider Frans van Wasbeek (trompet, bügel, cornet, vocals).


www.jazzandsozutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant