Dirigent Hans Lamers. Foto: PR
Dirigent Hans Lamers. Foto: PR

Toonkunst Zutphen neemt afscheid van dirigent Hans Lamers

Muziek

ZUTPHEN - Na 25 jaren trouwe dienst neemt dirigent Hans Lamers afscheid van Toonkunstkoor Zutphen en Omstreken. Dat doet hij op 10 december om 14.00 uur in de Buitensociëteit van de Hanzehof met een klapper: de Elias van Felix Mendelssohn Bartholdy. 

Het koor is momenteel druk bezig met het instuderen van dit prachtige werk. “En natuurlijk stemt dat enigszins weemoedig,” aldus een bestuurslid, “Wij realiseren ons maar al te goed dat dit het einde is van een tijdperk. Een tijdperk waarin wij prachtige concerten ten gehore hebben gebracht onder zijn bezielende leiding. Ik hoef hier alleen maar te herinneren aan de volle zalen bij onze tweejaarlijkse uitvoeringen van de Matthäus Passion van Bach of de stemmige 4 mei concerten in de Walburgiskerk. Bachs Weihnachtsoratorium en het Requiem van Fauré waren verdere hoogtepunten. En de meer moderne Mass for Peace van Karl Jenkins.”

“Hans is aan het fijnslijpen,“ zeggen de koorleden tegen elkaar als er wordt afgetikt en Hans het koor vraagt om het accent anders te leggen, de smeekbede in de tekst duidelijk in de muziek te laten doorklinken of na een fors crescendo het koor laat ‘zoemen’; niets is zo mooi als een groot koor dat zacht zingt. 

“Wij nemen op een feestelijke en ludieke manier afscheid,” zegt het bestuurslid, “En wij als koor gaan met orkest en (acht!) solisten ons beste beentje voorzetten om Hans en het publiek een onvergetelijke middag te bezorgen.” Dit alles zal ongetwijfeld leiden tot een uitvoering waarop koorleden en dirigent Hans Lamers met trots en ja, ook met weemoed zullen terugzien.


www.toonkunstzutphen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld