De Bubbeltroubadours zijn Arie Cijfer, Leo van Bloois, Jan Lebesque en John Blijenberg, Foto: PR
De Bubbeltroubadours zijn Arie Cijfer, Leo van Bloois, Jan Lebesque en John Blijenberg, Foto: PR

Ode aan Boudewijn de Groot

Muziek

ZUTPHEN - Op zondagmiddag 20 november brengen de Bubbeltroubadours een eerbetoon aan Boudewijn de Groot. Van hun ‘project Boudewijn’ hebben zij een bijzondere voorstelling gemaakt. Het optreden begint om 14.30 uur in de Proeflokalen aan het Vispoortplein 16 te Zutphen. Zaal is open om 14.00 uur.

Het programma is vooral geïnspireerd op Boudewijns album ‘Het eiland in de verte’. Er zijn ook nummers van andere platen toegevoegd zodat er een rode draad is ontstaan, die een ‘levensloop in tijdsbeelden’ weergeeft. Op een projectiescherm worden tijdens het optreden beelden met autobiografische foto’s vertoond uit het privé-album van een van de bandleden. Er is een duidelijke samenhang aangebracht tussen beide.

Voor de pauze staan jeugdherinneringen uit de vroege kindertijd centraal, terwijl na de pauze de volwassen levensreis aan bod komt op weg naar het eiland in de verte. De voorstelling van ruim anderhalf uur ontroert door een mooie afstemming van muziek, verhalen en bijpassende foto’s. Juist de wat minder bekende nummers uit het uitgebreide oeuvre van Boudewijn de Groot voeren in deze voorstelling de boventoon. Geen protestsongs dus, geen hits als Welterusten Mijnheer De President, Testament, Land van Maas en Waal, Verdronken vlinder, Jimmy, Meester Prikkebeen of Tante Julia. Maar wel een wijzer geworden troubadour die zijn levensloop laat zien en horen via een aantal nummers van Boudewijn de Groot. Tijdens dit eerbetoon zijn liedteksten te horen die Boudewijn samen met Lennaert Nijgh heeft geschreven, maar ook met Freek de Jonge.

De Bubbeltroubadours bestaan uit John Blijenberg (zang en voordracht), Leo van Bloois (percussie, mondharmonica en achtergrondzang), Jan Lebesque (gitaar en achtergrondzang) en Arie Cijfer (lichtbeelden).

Consumpties moeten contant worden afgerekend, de entree wordt na afloop van de voorstelling betaald in de vorm van een contante gift, vanaf 5 euro.


bublbltroubadours.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld