Chamber9 treedt op voor Jazz in het Kasteel op Hackfort in Vorden. Foto: PR

Chamber9 treedt op voor Jazz in het Kasteel op Hackfort in Vorden. Foto: PR

Klassiek en moderne jazz in Kasteel Hackfort

Muziek

VORDEN - Twee muziekstromingen, klassiek en moderne jazz, die ooit zo ver uit elkaar lagen, worden op zondag 20 november samengebracht in de schitterende Westerholtzaal van kasteel Hackfort in Vorden. Jazz in het Kasteel presenteert daar in samenwerking met Stichting Natuurmonumenten Chamber9, een ensemble bestaande uit een strijkkwartet, een jazzcombo en vocaliste Sanna van Vliet.

Chamber9 speelt muziek van Duke Ellington en Billy Strayhorn, gearrangeerd door gitarist Axel Hagen. Opvallend aan dit ensemble is de bezetting met twee gitaristen in het jazzcombo met ritmesectie. Door de combinatie van het moderne jazzgeluid en swing met het strijkkwartet ontstaat er een zeer unieke sound die kenmerkend is voor Chamber9. Aangevuld met de prachtige stem van Sanna van Vliet vormt dit ensemble een aparte klasse in de Nederlandse jazzscene.
De twee muziekstromingen worden door de fantastische muzikanten samengebracht in een intieme setting waar het publiek van mag genieten. De line-up is als volgt: Sanna van Vliet, zang; Michael Arlt en Axel Hagen, gitaar; Thomas W. Andersen contrabas; Joan Terol Amigo, drums; Víctor Flores en Ángela Moya, viool; Estela Briceño Mezquita, altviool; en Cèlia Torres, cello.
Kaarten voor het conert kosten 25 euro en zijn te reserveren via e-mail: info@keukenvanhackfort.nl.  Aanvang 15.00 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant