Het Koninklijk Zutphens Mannenkoor in nieuwe koorkleding gestoken. Foto: PR
Het Koninklijk Zutphens Mannenkoor in nieuwe koorkleding gestoken. Foto: PR

Jubileumconcert Koninklijk Zutphens Mannenkoor

Muziek

ZUTPHEN - Het Koninklijk Zutphens Mannenkoor geeft op 14 oktober 2022 een jubileumconcert in de Buitensociëteit te Zutphen. Het concert begint om 20.00 uur en de entreeprijs is 15 euro (inclusief pauzedrankje). Voorverkoop online via Hanzehof.nl, aan de kassa van het theater en bij de koorleden.

Het mannenkoor staat onder leiding van Mariette Effing en viert zijn 125-jarig bestaan. Na een aantal moeilijke jaren, vanwege corona, heeft het koor de draad weer met volle energie opgepakt. De leden werden in nieuwe koorkleding gestoken en vanaf het voorjaar wordt er naar een mooi jubileumconcert toegewerkt. Een concert waarin het koor vooral samenwerking zoekt met lokale en regionale partijen, zoals: Ensemble Cellowercken Zutphen onder leiding van Jeroen den Herder, sopraan Ivette van Laar, Jan Nooij, bas en leerling van Ivette en Ruben Tekelenburg achter de vleugel. Naast individuele, zijn er ook een aantal gezamenlijke optredens.

Ook tijdens dit concert de première van het lied ‘Zutphens Welkom’. Een jubileumlied speciaal geschreven ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van het Koninklijk Zutphens Mannenkoor. De tekst is van Ton Luyten, op muziek gezet door Jetse Bremer. Een cadeautje van het koor voor de Zutphense gemeenschap. Verder wordt ook interactie gezocht met het publiek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld