PR-commissie WMK. Foto: Caitlin Sloot
PR-commissie WMK. Foto: Caitlin Sloot

Gratis koorklas voor nieuwe leden WMK start 9 september

Muziek

WARNSVELD - Veel mannen zouden best in een koor willen gaan zingen. Ze houden van muziek, hebben al vaak genoeg gehoord dat zingen gezond is voor het hele lichaam en hebben best zin om samen met anderen hun stem te laten horen. Maar…. ze durven niet. Want om in een koor te gaan zingen moet je wel een flinke drempel over. “Is zingen in een mannenkoor niet vreselijk oubollig, zingen van blad is toch heel erg moeilijk, kan ik wel toon houden, begrijp ik de aanwijzingen van de dirigent wel?” Bij het Warnsvelds Mannenkoor (WMK) weten ze dat sommige mannen drempelvrees hebben. Maar ze hebben nog nooit een man van het koor gestuurd en toch geweldige concerten gegeven! “Zingen in een koor is leuk, zingen in een mannenkoor is geweldig.”, zo laat men weten.

Toch begrijpt het WMK de twijfels bij potentiële nieuwe leden. Daarom start er na de zomer voor beginnende zangers bij het WMK een gratis Koorklas. Zes weken lang, beginnend op vrijdag 9 september, worden nieuwe leden door dirigent Emile Engel ingewijd in de geheimen van het zingen in een mannenkoor. Voorafgaand aan de wekelijks repetitie op vrijdagavond krijgt men een uur lang les in notenlezen, stemgebruik, ademtechniek, het grote belang van luisteren – naar je eigen stem, naar de stem van je medezangers en natuurlijk naar de aanwijzingen van de dirigent – en zo wordt men vanzelf ‘deel van de club’. Nadat Emile bepaalt tot welke stemgroep wie behoort, krijgt men een mede-tenor, -bariton of -bas als ‘maatje’ om met alle vragen terecht te kunnen.

Nog niet overtuigd? Dan heeft het WMK het volgende nog te melden: “Grijp je kans om nieuwe dingen te gaan doen, en ga eens kijken of de vele voordelen van het WMK ook voor jou gelden: de warme, welkome sfeer, een avond alleen met mannen onder elkaar, de uitdaging van het je samen voorbereiden op een concert, genieten van een gevarieerd repertoire - van Verdi tot Queen - en na afloop, als je dat wilt, gezellig een biertje drinken. Wacht niet langer, neem je twijfels mee en zet een stap waar je geen spijt van krijgt. Je bent de 9e welkom, liefst met vooraf een mailtje aan warnsveldsmannenkoor@gmail.com.. Voor wie pas een week later kan aansluiten, wordt een plekje vrijgehouden, maar laat dat dan wel zo snel mogelijk weten”.

Aanmelden kan door een mail te sturen.


warnsveldsmannenkoor @gmail.com

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant