Sander van den Houten. Foto: PR
Sander van den Houten. Foto: PR

Wandelconcert in de binnenstad

Muziek

ZUTPHEN - Op zondag 31 juli vindt er in de binnenstad van Zutphen een uniek wandelconcert plaats. IJsbrand ter Haar bespeelt twee orgels en beiaardier Sander van den Houten het carillon van de Wijnhuistoren. De orgels en het carillon zijn te beluisteren gedurende een wandelconcert, waarbij het publiek zich door de oude binnenstad van de ene locatie naar de andere verplaatst. Na de eerste orgelbespeling in de St. Janskerk kan men in het Wöhrmannhofje luisteren naar de beiaard in de Wijnhuistoren. Daarna wandelt het publiek naar de dichtbij gelegen Walburgiskerk waar IJsbrand het Baderorgel bespeelt.

IJsbrand ter Haar studeerde orgel aan het conservatorium te Arnhem bij Theo Jellema, zette zijn studie voort aan de Messiaen Academie en studeerde af met onderscheiding. Aan het conservatorium te Zwolle studeerde hij bij Chris Farr tevens klavecimbel. IJsbrand is cantor-organist van de Grote Kerk te Elst; in juni 2022 verscheen de CD ‘Een toren te hoog’, opgenomen aldaar.

Sander van den Houten studeert aan de Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen en Christiaan Winter. Zijn bacheloropleiding orgel volgde hij aan het Rotterdams conservatorium. Hij is organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en vaste bespeler van het beroemde Bätz-orgel. Tevens is hij titulair-organist van ‘De Burgwal’, van de Broederkerk te Kampen en tweede organist van de Bovenkerk.

Programma: om 16.00 uur St. Janskerk, Nieuwstadskerksteeg, om 16.30 uur beiaard (vanaf het Wöhrmannhofje) en om 17.00 uur Walburgiskerk. Deelname gratis, vrije gift na afloop.


www.baderorgel.nl

IJsbrand ter Haar. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld