Maurits Bunt. Foto: PR
Maurits Bunt. Foto: PR

Carillon door de eeuwen heen

Muziek

ZUTPHEN - Op vrijdag 29 juli om 19.30 uur speelt jonge en bijzonder actieve gastbeiaardier Maurits Bunt (25 jaar) een gevarieerd programma op het Wijnhuiscarillon. Er zal afwisselend muziek uit de baroktijd en hedendaagse muziek te horen zijn.

Maurits Bunt (*1997) is organist, klavecinist, kerkmusicus en beiaardier. Hij studeerde orgel bij Sietze de Vries (privé), Bas de Vroome en Aart Bergwerff, improvisatie bij Hayo Boerema en kerkmuziek bij Hanna Rijken en Arie Hoek aan het Codarts conservatorium Rotterdam. De masterstudies orgel bij Ton Koopman (oude muziek literatuur) en Hayo Boerema (improvisatie), en beiaard bij Frans Haagen en Christiaan Winter sloot hij beide cum laude af. Momenteel studeert hij klavecimbel bij Ton Koopman en Tini Mathot. Maurits is werkzaam als stadsbeiaardier van Groningen en als beiaardier van Epe. Hij is kerkmusicus van de Evangelisch Lutherse kerk in Apeldoorn en programmeur van de serie Bergkerkconcerten Deventer. Als orgel-, klavecimbel- en beiaarddocent is hij verbonden aan de Muziekschool Barneveld en geeft hij privélessen.

Aanvang van het concert is 19.30 uur. Wie in alle rust wil genieten kan dat het beste doen in de ‘luistertuin op het Wöhrmannhofje’ (ingang Bakkerstraat). Daar zijn ook programma’s te krijgen zodat het verloop goed te volgen is. Op de terrassen van de markt is het natuurlijk ook aangenaam luisteren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant