Bauke Reitsma, Lebui¨nustoren Deventer. Foto: Bob Kelderman

Bauke Reitsma, Lebui¨nustoren Deventer. Foto: Bob Kelderman

Muziek van barokcomponisten tot Queen en Golden Earring

Muziek

ZUTPHEN - Op vrijdag 15 juli om 19.30 uur speelt gastbeiaardier Bauke Reitsma een gevarieerd programma op het Wijnhuiscarillon. Muziek van barokcomponisten tot Queen en Golden Earring is er dan te horen.

Bauke Reitsma (*1976) studeerde orgel en kerkmuziek aan het Utrechts Conservatorium. Aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort studeerde hij beiaard bij Bernard Winsemius, Jacques Maassen, Frans Haagen en Henk Verhoef. In 2006 behaalde hij het diploma Voortgezette Kunstopleiding Muziek (Master). Reitsma is stadsbeiaardier van Almere, Baarn, Bathmen, Deventer en Weesp. In het buitenland gaf hij concerten in België, Ierland, Frankrijk en Litouwen. Hij is organist van het Gemengd Koor van de H. Nicolaaskerk in Eemnes. 

Samen met zijn Almeerse collega-beiaardier Gerda Peters brengt hij graag de beiaard op een bijzondere wijze onder de aandacht bij jong en oud. Zo worden er dit jaar concerten georganiseerd met mobiele carillons op de Floriade. In Baarn werkte Reitsma dit voorjaar opnieuw mee aan een carillonproject voor basisscholen van Stichting Kunst Centraal. Meer over de beiaardier is te vinden op: www.baukereitsma.nl.

Aanvang van het concert is 19.30 uur. Wie in alle rust wil genieten kan dat het beste doen in de ‘luistertuin op het Wöhrmannhofje’ (ingang Bakkerstraat). Daar zijn ook programma’s te krijgen zodat het verloop goed te volgen is. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant