Joshua Galasse. Foto: Prinses Christina Concours
Joshua Galasse. Foto: Prinses Christina Concours

Topmusici komen naar Zomer Academie Zutphen Vijfdaagse

Muziek

ZUTPHEN - Nog een week en dan presenteert sopraan Johannette Zomer met haar team van 6 - 10 juli een (educatief) muziekevenement & barokfestival met masterclasses, presentaties, workshops, lezingen én ruim 25 concerten op prachtige plekken in de historische binnenstad van Zutphen. Diverse topmusici zoals Joshua Galasse, Emma Kirkby, Peter Kooij en Ton Koopman laten hun muziek klinken tijdens diverse concerten.

Deze editie is het team van gerenommeerde meesters aangevuld met een paar top gastdocenten. Zo vertelt Johannette: “Ik ben blij en trots dat collega’s zoals Emma Kirkby , Peter Kooij en Ton Koopman naar Zutphen willen komen om hun expertise maar ook liefde en passie voor het vak met onze deelnemers te delen. Mis de unieke kans niet om nog één keer Dame Emma Kirkby te horen tijdens een concert op 5 juli. Op 8 juli is er in de Buitensociëteit na de pauze een waar ‘Last Night of the Proms’ festijn, maar voor de pauze zal Peter Kooij in muziek van Purcell en Handel klinken.”

Ook de jonge generatie zal zijn opwachting maken. Violist Joshua Galasse, een van de Jonge Helden van Podium Witteman en finalist Prinses Christina Concours, slechts 19 jaar, komt naar Zutphen. Hij gaat het prachtige ‘The Lark Ascending’ van Ralph Vaughan Williams met pianist Paul Komen ten gehore brengen op 10 juli in de Kapel op t Rijsselt. Echt een ongelofelijk talent.

Bijzondere locaties
Deze editie is er een uitstapje naar een andere prachtige Hanzestad: Kampen. Ton Koop geeft daar de hele dag zijn orgelmasterclass in de Bovenkerk van Kampen op 7 juli. Deze masterclass is toegankelijk met een masterclassdagkaart.

Vanuit Engeland is het een klein stapje naar Ierland met het concert ‘From Dublin, with love’. Dit concert op 7 juli is verplaatst naar Uffies, de gewelvenkelder. Een prima plek voor het publiek om zich onder te dompelen in Ierse folk vermengt met een vleugje barok.

Kijk voor het volledige programma en kaartverkoop op www.zomeracademiezutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld