Een beeld van de Avondvierdaagse in 2017. Foto: Marja Sangers-Bijl (Achterhoek Foto)
Een beeld van de Avondvierdaagse in 2017. Foto: Marja Sangers-Bijl (Achterhoek Foto)

Kans groot op Avondvierdaagse in september

Maatschappij

ZUTPHEN – Potentiële deelnemers genoeg: de basisscholen deden bijvoorbeeld altijd mee aan de Avondvierdaagse in Zutphen en Warnsveld. Maar een nijpend tekort aan vrijwilligers deed het wandelfestijn de afgelopen jaren steeds de das om. Wethouder Verschure acht de kans groot dat er dit jaar toch weer een Avondvierdaagse wordt gehouden.

Door Sander Grootendorst

“Het is tachtig procent zeker dat het doorgaat”, zei hij maandagavond tijdens de raadsvergadering in antwoord op een vraag van raadslid en partijgenoot Perry Boersbroek (Burgerbelang). “Het is een groot gemis binnen de Zutphense en  Warnsveldse gemeenschap dat we geen Avondvierdaagse meer hebben”, zei Boersbroek. “We merken het aan reacties van ouders, kinderen en verenigingen die naar ons toekomen.” Boersbroek wilde van de wethouder weten of gemeente en stichting Actief Zutphen hierin “iets zou kunnen betekenen”. Actief Zutphen is een stichting die ‘sport, beweging en ontmoeting’ stimuleert.

Verschure meldde dat hij enkele maanden geleden bezoek kreeg van de Avondvierdaagse-organisatie en dat hij die in contact heeft gebracht met Actief Zutphen. Die zijn inderdaad met elkaar gaan overleggen en er werden meer instanties bij betrokken: stichting Perspectief (sociaal-maatschappelijke ondersteuning), GGNet, Vitaal Hanzepark (voetbalclub AZC en atletiekvereniging Hanzesport) en de scouting.

“Het is de bedoeling dat ze allemaal een onderdeel voor hun rekening nemen”, zei Verschure. “Er zijn wel wat knelpunten, bijvoorbeeld of er voldoende verkeersregelaars beschikbaar zijn, en wat dingen van financiële aard.” Of die problemen worden opgelost, zal blijken op 1 maart, tijdens het Zutphens Sport- en Beweeggala. De wethouder maakte van de gelegenheid gebruik om iedereen daarvoor uit te nodigen. Het gala heeft plaats in de Hanzehof. “We hopen daar op een definitief go voor de Avondvierdaagse. We krijgen dan te horen hoe het er allemaal uit komt te zien, wat de startplekken zijn enzovoort.”
Het lukt in elk geval niet meer om de Avondvierdaagse traditiegetrouw aan het eind van het schoolseizoen in juni te houden. De organisatoren mikken op een wandelfestijn aan het begin van het nieuwe, in september.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant