Vrijwilligers ondersteunen gezinnen met jonge kinderen uit de buurt. Foto: Yunio communicatie
Vrijwilligers ondersteunen gezinnen met jonge kinderen uit de buurt. Foto: Yunio communicatie

Inloopochtend over vrijwillige ondersteuning in gezinnen

Maatschappij

ZUTPHEN - Yunio houdt op donderdag 8 februari van 14.00 van 15.00 uur bij Driekant Broodcafé in Zutphen een laagdrempelig inloop- en informatiemoment over vrijwilligerswerk in gezinnen. Yunio, de organisatie die zich naast de jeugdgezondheidszorg inzet voor preventie en gelijke kansen voor alle kinderen, initieert dit moment omdat vrijwilligers binnen een gemeenschap een belangrijke rol spelen bij het klein houden van kleine uitdagingen binnen gezinnen.

“In een wereld waar gelijke kansen voor alle kinderen niet vanzelfsprekend zijn, maakt de vrijwilliger van Yunio een belangrijk verschil in gezinnen,” vertelt vrijwilligerscoördinator Vera Schakel - de Ligt. “Vrijwilligers zijn een steun in de rug voor gezinnen die tijdelijk wat extra ondersteuning nodig hebben. Door op tijd laagdrempelige hulp te bieden, krijgen kleine uitdagingen geen kans om uit te groeien tot grote.”

Met de focus op gelijke kansen voor alle kinderen, zet Yunio vrijwilligers in met een groot hart voor kinderen. Of het nu gaat om het verlichten van de druk op ouders, het bevorderen van taalontwikkeling of het bieden van een steuntje in de rug, “Het lijkt misschien niet veel om eens per week klaar te staan voor een gezin, maar gezinnen bloeien er enorm van op,” benadrukt De Ligt.

Tijdens deze inloopmomenten worden geïnteresseerden voorgelicht over het zijn van een Yunio-vrijwilliger, een ‘gekoppelde noaber’, iemand die naast een gezin staat en ondersteuning biedt. De vrijwilliger maakt tijdelijk deel uit van het netwerk van een gezin dat extra ondersteuning kan gebruiken.

Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig. In februari starten de voorbereidende bijeenkomsten voor nieuwe vrijwilligers. Voor meer informatie of contact, bezoek www.yunio.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld