Buddy to Buddy organiseert deze Kerst opnieuw een Eat & Meet, waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin). Foto: PR
Buddy to Buddy organiseert deze Kerst opnieuw een Eat & Meet, waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin). Foto: PR

Een gastvrije kerstavond voor vluchtelingen

Maatschappij

Een gastvrije kerstavond voor
vluchtelingen

ZUTPHEN/WARNSVELD - Buddy to Buddy organiseert deze Kerst opnieuw een Eat & Meet, waarbij gastgezinnen hun huis kunnen openstellen voor een vluchteling(gezin). Momenteel wonen ongeveer 750 vluchtelingen op het AZC in Zutphen. Voor alle vluchtelingen die dat willen organiseert Buddy to Buddy de mogelijkheid om op 24 december een avond door te brengen in huiselijke sfeer. 

In Zutphen zijn geweldige ervaringen opgedaan met het organiseren van gastvrije avonden. De ervaring leert dat het voor veel vluchtelingen een verademing is om even uit de drukte van zo’n grote opvang te zijn, om gewoon op een bank te kunnen zitten, televisie te kijken of een spelletje te doen. Warmte, fijne ontmoetingen en een huiselijke sfeer.

Om deze avonden mogelijk te maken zoekt Buddy to Buddy gastgezinnen die in en rond Zutphen wonen. Concreet wordt van hen gevraagd om hun gasten tussen 16.00 en 16.30 uur ’s middags op te halen bij de receptie van het AZC, hen gastvrij te onthalen in hun huis, voor (of samen met) hen te koken en de avond op een genoeglijke manier samen door te brengen. De gasten moeten na afloop weer teruggebracht worden naar het AZC. 

Gastgezinnen die zich willen opgeven kunnen dat doen door zich tot uiterlijk 17 december aan te melden via deze link: eepurl.com/dNQn5U.  

Voor meer informatie over Buddy to Buddy, bezoek de website, www.buddytobuddy.nl. Men wordt gebeld op het moment dat er een match is. Het is goed mogelijk dat het aanbod groter blijkt te zijn dan de vraag. De organisatie weet daarom nog niet of elk gastgezin ook gekoppeld kan worden. Graag begrip hiervoor. 

Naast de Eat & Meet zoekt Buddy to Buddy ook weer buddy’s voor haar volgende matchingsronde, die start in februari 2024. Meer weten of meedoen? www.buddytobuddy.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld