Viola Zevenhuizen (l) nam namens Noaberhulp Zutphen de cheque in ontvangst uit handen van Jet van Leeuwen van Monuta. Foto: Monuta

Viola Zevenhuizen (l) nam namens Noaberhulp Zutphen de cheque in ontvangst uit handen van Jet van Leeuwen van Monuta. Foto: Monuta

Monuta geeft Noaberhulp Zutphen steun

Maatschappij

ZUTPHEN - Noaberhulp Zutphen ontving van Monuta Zutphen een gift van 500 euro zodat ze troostpakketjes kunnen realiseren. Dit initiatief is een van de ‘100 gebaren’ van Monuta, ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan. Opgericht in 1923, is de organisatie vanaf het begin maatschappelijk betrokken geweest. Daarom konden medewerkers plannen indienen voor steun aan mensen en duurzame initiatieven.

Jet van Leeuwen, uitvaartverzorger bij Monuta licht toe: “Het is zo belangrijk dat we naar elkaar en onze omgeving omkijken. Alle collega’s hebben hetzelfde Monuta-DNA: we doen er alles aan om mensen te helpen, op een manier die goed is voor mens en natuur. Het is als medewerker heel bijzonder dat wij in het kader van ons jubileum zo’n lokaal gebaar kunnen doen en zo samen een bijdrage leveren.” 

Viola Zevenhuizen en het hele team van Stichting Noaberhulp Zutphen mochten de cheque in ontvangst nemen op hun eindejaarsbijeenkomst. Deze lokale stichting ondersteunt, middels vrijwilligers, mantelzorgers door de zorg voor hun palliatieve terminale naasten een of meerdere dagdelen over te nemen, zodat deze even op adem kunnen komen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld