Presentatrice Marlies Claasen (m) met wethouder Eva Boswinkel en voorzitter van de Voedselbank Zutphen, Carel Kraaijenhagen. Foto: Frank Mossink

Presentatrice Marlies Claasen (m) met wethouder Eva Boswinkel en voorzitter van de Voedselbank Zutphen, Carel Kraaijenhagen. Foto: Frank Mossink

Recordaantal sponsoren versterkt Sint Deelt Uit-initiatief

Maatschappij

ZUTPHEN - Stichting Sint Deelt Uit zet zich in voor een feestelijke Sinterklaaservaring voor alle kinderen die worden ondersteund door de Voedselbank Zutphen, met uitgiftepunten in Zutphen, Lochem, Brummen en Eerbeek. Ook dit jaar mogen zij uitkijken naar een prachtig speelgoedpakket van Sint & Piet, mede mogelijk gemaakt door maar liefst 39 bedrijven.

Op woensdag 29 november kwam een recordaantal sponsoren en relaties samen bij de Voedselbank Zutphen om hun steun te betuigen aan Stichting Sint Deelt Uit. De stichting, opgericht in 2018 door Maarten van Kranenburg en Patrick van den Brink van Lutim Creatief Mediabureau, mag dit jaar rekenen op de support van diverse regionale ondernemers. Voor hen is het een waardevolle ervaring om direct te zien welke impact hun bijdrage heeft.

Tijdens de bijeenkomst leidde presentatrice Marlies Claasen een gesprek met wethouder Eva Boswinkel over armoede in de regio Zutphen en de betrokkenheid van de gemeente. Daarnaast deelden Carel Kraaijenhagen, voorzitter van de Voedselbank Zutphen, en ondernemers/sponsoren Bernard Oosterink (o.a. AH De Brink) en Wendy Marsman (Coaching) hun perspectieven.

Met het zesde jaar op rij is Sint Deelt Uit dit jaar opnieuw een indrukwekkend initiatief. De afgelopen maanden hebben talloze vrijwilligers hard gewerkt om van de actie een groot succes te maken. Tijdens de pakketuitreiking waren emotionele momenten zichtbaar, waarbij ontvangers in tranen waren bij het zien van de gulle gaven van Sinterklaas. Een betrokkene deelde dat dit gebaar voor velen het enige is dat ze hun kinderen kunnen geven.

Voor meer informatie over Sint Deelt Uit, zie www.sintdeeltuit.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld