Deelnemer Desie. Fotograaf: Karlijn Tiebot

Deelnemer Desie. Fotograaf: Karlijn Tiebot

Bijzondere voorstelling over psychische ziekte en herstel

Maatschappij

WARNSVELD - GGNet organiseert samen met Maarten van Veen (de Reisgenoot) een bijzondere voorstelling over herstel bij psychische klachten: ‘Golven zo hoog’. De uitvoering vindt plaats op 23 november om 17.15 uur in het Werk(t) café in Warnsveld

‘Golven zo hoog’ geeft een ander perspectief op psychische ziekte en herstel. Maarten van Veen (de Reisgenoot) schreef songs bij de verhalen van de ervaringsdeskundigen. Ondersteund met anekdotes en filmbeelden van de deelnemers maakte hij een voorstelling waarin je kwetsbaarheid en kracht ziet, hoort en voelt.

De portretten zijn persoonlijk, maar brengen psychische ziekte ook dichtbij. “In de gesprekken die ik met de deelnemers had, dacht ik weleens: wat als mijn leven nét wat anders was gelopen? Hadden we dan andersom tegenover elkaar gezeten?” Aldus Van Veen. “Ik probeer die vraag ook aan de kijker te stellen.” Via de reis- en herstelverhalen van de vertellers doorbreekt Maarten de taboes op psychische ziekte. “De meeste mensen praten liever niet over psychische problemen. Maar veel van ons krijgen er via via toch weleens mee te maken. Met een voorstelling over échte verhalen laat ik zien hoe mensen knokken om er weer bovenop te komen. Door te focussen op hun veerkracht en doorzettingsvermogen ga je dingen anders bekijken”, zegt Van Veen.

De voorstelling is interessant voor iedereen die daar meer over wil weten. Een programma met impact, inspiratie, hoop en houvast. De uitvoering vindt plaats op donderdag 23 november om 17.15 uur bij het Werk(t) café in Warnsveld, Vordenseweg 12. Er is inloop vanaf 16.30 en de toegang is gratis. Aanmelden kan via een e-mail naar Sylvia van der Landen - Mulder: s.vanderlanden@ggnet.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld