Afbeelding

Zonnebloem waarschuwt voor oplichters

Maatschappij

ZUTPHEN/REGIO - De Zonnebloem waarschuwt voor oplichters aan de deur. In de provincie Gelderland gaan de laatste dagen onbekende personen langs de deuren die zeggen dat ze vrijwilliger van de Zonnebloem zijn. Maar de Zonnebloemvrijwilligers maken altijd vooraf een telefonische afspraak. Het dwingend advies is: laat geen onbekenden binnen!

De oplichters zijn met twee of meer en vragen om binnen te komen. Terwijl de één het gesprek gaande houdt, gaat de ander op zoek naar waardevolle spullen.
De Zonnebloemvrijwilligers zijn erg geschrokken van de verhalen van deelnemers. De oplichters gebruiken het gegeven van de fysieke beperking om aan de mensen hele persoonlijke vragen te stellen en zelfs bij hen de gewichten te checken.

Tot aan de deur en niet verder
Het dwingend advies is: laat geen onbekenden binnen. Zonnebloemvrijwilligers zullen altijd vooraf een afspraak inplannen. Er vinden op dit moment geen wervingsacties voor donateurs in Gelderland plaats. Normaliter hebben de wervers een tablet bij zich, zodat mensen zich direct kunnen registreren als donateur en zullen dus nooit om geld vragen. De wervers dragen altijd officiële legitimatie bij zich. Zij zijn te herkennen aan een grijze jas of hes met het Zonnebloemlogo en zullen nooit vragen binnen te komen.
Mochten er onbekende mensen aan de deur komen en zich voordoen als Zonnebloemvrijwilliger bel dan met de politie: 0900 – 8844. Geef het signalement door, want dan kan de politie ook in actie komen.

Natuurlijk kan er ook gebeld worden met het Dienstencentrum op 076 - 564 64 64. Ook is het mogelijk om contact op te nemen via dienstencentrum@zonnebloem.nl. Meer informatie over het werven van nieuwe donateurs staat op de site.


politie: 0900 – 8844 

www.zonnebloem.nl/werving

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld