Ayfer Koç is als vluchteling opgevangen in de Remonstrantse kerk in Lochem en heeft daar tijdelijk gewoond. Foto: PR

Ayfer Koç is als vluchteling opgevangen in de Remonstrantse kerk in Lochem en heeft daar tijdelijk gewoond. Foto: PR

Lezing door Ayfer Koç in de Remonstrantse kerk

Maatschappij

LOCHEM - Ayfer Koç is als vluchteling opgevangen in de Remonstrantse kerk in Lochem en heeft daar tijdelijk gewoond. Zondag 29 oktober om 14.30 uur vertelt zij over haar levensverhaal, over hoe belangrijk de Remonstrantse kerk in Lochem is geweest voor haar en haar familie.

Ayfer Koç verbleef in 1981 acht maanden als vluchteling in de Remonstrantse kerk in Lochem. Zij behoorde tot de Syrisch-Orthodoxe gemeenschap in Turkije, die daar destijds ernstig werd onderdrukt. Ayfer studeerde bestuurskunde, werkte voor de gemeente Enschede, richtte in 2008 haar eigen bedrijf Ayfer Advies & Coaching van hoogopgeleide (multiculturele) talenten op en was fractievoorzitter van het CDA in de gemeenteraad van Enschede. In 2021 kreeg ze de internationale leiderschapsprijs ‘Award of Decade in Innovation and Leadership’. 

In haar lezing gaat ze in op haar tijd in Turkije, het vluchten naar Nederland, de opvang in de Remonstrantse kerk en wat haar ‘bijzonder mooie tijd’ in Lochem voor haar uiteindelijk betekend heeft.  

Inloop vanaf 14.00 uur, Remonstrantse kerk, Emmastraat 10 in Lochem. Entree 10 euro, inclusief koffie of thee. Aanmelden voor 26 oktober is verplicht, dit kan via j.w.bredewout@concepts.nl (vermeld het aantal personen) of telefonisch: 0573 - 450 224. Betaling in de kerk, contant of met QR-code. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld