Ali Mrymyni, 2121e buddy van Zutphen werd gekoppeld aan Welmoet Glaubitz. Foto: Pim Helmich

Ali Mrymyni, 2121e buddy van Zutphen werd gekoppeld aan Welmoet Glaubitz. Foto: Pim Helmich

Ali is 2121e buddy van Zutphen

Maatschappij

Buddy to Buddy koppelt 2121e buddy tijdens de aftrap van de 35e buddyronde

ZUTPHEN - Een nieuwe groep buddy’s ontmoette elkaar afgelopen vrijdag voor het eerst bij Geweldig!, een gezellig lunchcafé in de stad met prachtig uitzicht rondom op bloementuinen en de Berkelpoort. Als aftrap en om het ijs te breken werd met de hele groep een canon rond de vleugel gezongen. Daarna werd een mijlpaal gevierd; de 2121e buddy van Zutphen is Ali.

Ali Mrymyni werd gekoppeld aan Welmoet Glaubitz. Hij wil journalist worden en leest graag Dostojevski. Hij is gekoppeld aan Welmoet die journalist is en werkte in de boekhandel. Het klikte tussen hen en ze hebben zich voorgenomen om over een paar weken samen een artikel te schrijven voor de krant over hun buddyschap.

2121 buddy’s in 7,5 jaar
Buddy to Buddy Zutphen bestaat inmiddels al ruim 7,5 jaar en op 1 ronde na, tijdens de eerste lockdown in coronatijd, heeft men geen buddyronde gemist. Vijf per jaar, met gemiddeld 60 deelnemers per ronde. Merel Hubatka, projectleider Buddy to Buddy Zutphen: “We wilden de 2000e buddy koppelen en dat moment vieren, maar toen we gingen tellen waren we daar al ruim overheen. Daar hebben we maar een draai aangegeven, want het is te mooi om voorbij te laten gaan”. Het tekent de eindeloze behoefte aan het buddyproject, want ook na 7 jaar is er nog altijd een wachtlijst voor nieuwkomers die mee willen doen. “Gelukkig toont Zutphen zich erg gastvrij, want Zutphense inwoners zetten de deur graag open voor onze nieuwe buren. Daar zijn we ontzettend blij mee, want integratie is een wederzijds proces”, aldus Hubatka.

Op het feest werd muziek gemaakt, gegeten en gedanst. Het jonge meisje Moriah speelde prachtig gitaar en Abdin kreeg de mensen aan het dansen met zijn sazz. Buddy’s genoten zichtbaar van het heerlijke Palestijnse eten van Jacqueline Arraf, wat voor sommigen een feest van herkenning is. Yahya riep uit: ‘This food is so delicious I could cry!’ Waarna hij een omhelzing gaf. 

Tot slot kregen buddy’s koffiebonnen van Sparkle en ook de Walburgiskerk deed een duit in het zakje: ze mogen voor twee voor de prijs van één de toren beklimmen en de kerk bezoeken. Buddy to Buddy wenst iedereen veel plezier met elkaar, het was Geweldig!

Word buddy
Iedereen kan meedoen, jong, oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door jezelf te zijn. Buddy’s worden gekoppeld op basis van gemeenschappelijke interesses en kiezen ervoor om elkaar in een periode van vier maanden wekelijks contact te hebben en openen daarmee de deur naar elkaars wereld. Naast het 1-op-1 contact met je buddy, word je onderdeel van de community. Buddy to Buddy organiseert gezamenlijke activiteiten waar buddy’s elkaar op een laagdrempelige manier ontmoeten en plezier maken. Daarnaast is er begeleiding in de vorm van Buddytalks, waar de ruimte is om jouw ervaring te delen. Je staat er dus niet alleen voor. Na vier maanden wordt het project feestelijk afgesloten. In veel gevallen is de basis voor een langere vriendschap gelegd. De volgende groep gaat van start in november.


buddytobuddy.nl/zutphen

Een nieuwe groep buddy’s ontmoette elkaar voor het eerst bij Geweldig! Foto: Pim Helmich

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld