Mieke Conradus, de voorzitter van Excelsior en het echtpaar Beldman. Foto: gemeente Zutphen

Mieke Conradus, de voorzitter van Excelsior en het echtpaar Beldman. Foto: gemeente Zutphen

Drie Koninklijke onderscheidingen tijdens jubileumconcert Excelsior Warnsveld

Maatschappij

WARNSVELD/ZUTPHEN - Tijdens het jubileumconcert ter ere van het 100-jarig bestaan van muziekvereniging Excelsior Warnsveld, dat plaatsvond in de Buitensociëteit van de Hanzehof in Zutphen, mocht burgemeester Wimar Jaeger drie ‘royale’ verrassingen uitreiken. Als eerste overhandigde hij de Koninklijke Erepenning aan de vereniging als teken van waardering vanuit het Koninklijk huis voor de maatschappelijke rol die de vereniging al 100 jaar vervult. Daarnaast kregen twee leden van de vereniging, echtpaar Hans en Rita Beldman, beide de onderscheiding Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Tijdens de toespraken was de burgemeester vol lof over de muziekvereniging, stond hij stil bij de lange historie en somde hij activiteiten op uit het actieve vrijwilligersleven van Hans en Rita Beldman. Na de toespraken overhandigde hij de Koninklijke Erepenning aan de muziekvereniging en kregen Hans en Rita het lintje opgespeld. Een toch al feestelijke avond kreeg zo een Koninklijk tintje!

Koninklijke Erepenning voor de vereniging
Burgemeester Wimar Jaeger: “Laat één ding duidelijk zijn vanavond: zonder muziek is het stil in de gemeente. We hebben u allemaal nodig. U maakt muziek, met bekende musici, met elkaar onderling, voor mensen in onze verzorgingscentra verzorgt u warme jeugdherinneringen en voor onze kinderen zet u de deur open naar een leven lang genieten van muziekonderwijs.”

“En,” vervolgde de burgemeester, “We hebben het allemaal zo nodig om af en toe uit de dagelijkse routine en kleine gedoetjes getild te worden. Om te genieten van iets dat ons bindt, en wat is muziek dan een prachtig vervoersmiddel om onze gedachten te verzetten en onze stramme lijven in beweging te krijgen. Al is het maar een beetje neuriën, of het meebewegen van een voet op de maat, het geschenk van muziek raakt ons allemaal.”

Lid in de Orde van Oranje Nassau
En over het echtpaar Beldman zei burgemeester Jaeger: “Jullie worden beschreven als ‘stille en langdurige krachten in de Warnsveldse gemeenschap die ervoor zorgen dat muziekvereniging Excelsior Warnsveld al decennia kan bestaan. En dit jaar zelfs hun 100-jarig bestaan kunnen vieren.’ Daarom willen we jullie vandaag extra in het zonnetje zetten. Want ik heb begrepen dat jullie samen ook al bijna 100 jaar lid zijn!”

“Maar ook naast de vereniging kan de gemeenschap op jullie rekenen”, ging de burgemeester verder. “Rita was ook secretaris van het Warnshuus en hielp trouw bij muziekprojecten op basisscholen in de gemeente. En Hans heeft naast diverse bestuursfuncties bij Excelsior ook de leiding over de kringloopwinkel De Zutphense Hand. Hier is hij een waardevolle schakel tussen het bestuur en de winkel. Jullie inzet en aandacht voor de mensen in jullie omgeving en voor de Warnsveldse en Zutphense gemeenschap is bewonderenswaardig en verdient erkenning!” Namens de gemeente Zutphen: van harte gefeliciteerd met deze Koninklijke onderscheidingen.

Burgemeester Wimar Jaeger speldt Rita Beldman het lintje op. Foto: gemeente Zutphen
Burgemeester Wimar Jaeger overhandigt Mieke Conradus, de voorzitter van Excelsior, de Koninklijke Erepenning voor de vereniging. Foto: gemeente Zutphen
Burgemeester Wimar Jaeger speldt Hans Beldman het lintje op.  Foto: gemeente Zutphen
Het jubileumconcert van Excelsior Warnsveld in de buitensociëteit in de Hanzehof. Foto: gemeente Zutphen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant