Pride op Over de Top festival 2022. Foto: Jos Betting/archief Achterhoek Nieuws

Pride op Over de Top festival 2022. Foto: Jos Betting/archief Achterhoek Nieuws

Achterhoek Pride zoekt deelnemers en initiatieven

Maatschappij

ACHTERHOEK -  In juni 2022 was de eerste editie van de Achterhoek Pride, een maand waarin diversiteit gevierd wordt in de Achterhoek. Ook dit jaar staat de hele maand juni weer in het teken van ‘Trots in de Achterhoek’. De organisatie roept bedrijven, verenigingen en particulieren op om mee te doen en hiervoor initiatieven te ontwikkelen. Op woensdag 19 april is er een informatieavond bij sociaal cultureel centrum Den Diek in Lichtenvoorde. 

“Iedereen mag zichzelf zijn in de Achterhoek ongeacht geslacht, gender, seksuele oriëntatie, religie en cultuur”, zo laat Kim Scholten namens de organisatie weten. “Het wordt een maand waarin we mensen samenbrengen en vieren hoe mooi, divers en kleurrijk de Achterhoek is. Iedereen kan meedoen aan de Achterhoek Pride. Individueel, maar ook verenigingen, maatschappelijke instellingen of bedrijven. Organisaties bijvoorbeeld, die diversiteit al hoog in het vaandel hebben. Maar ook verenigingen waar nog wel meer aandacht mag komen voor dit onderwerp. Kleine of grote initiatieven, alles is welkom.”

Meedoen kan op veel verschillende manieren, aldus Kim. Enkele voorbeelden zijn: Berichten delen op social media of door het bakken en uitdelen van regenboog-muffins. Door erover te praten met familie, vrienden, buren en collega’s. En hoe mooi zou het zijn als door de hele regio vele Achterhoekse regenboogvlaggen wapperen en in veel winkels de homo top 100 klinkt. Maar groter kan natuurlijk ook. Bijvoorbeeld door het organiseren van een bijeenkomst met een gastspreker. Of een inclusieve wandeling, een kleurrijke workshop of een mooie voorstelling.” De bedoeling is dat alle initiatieven gedeeld worden op www.achterhoekpride.nl zodat er een overzicht komt van alle activiteiten.

Informatiebijeenkomst
Op woensdag 19 april om 19.30 uur is er een informatiebijeenkomst bij Den Diek in Lichtenvoorde. “Iedereen die graag iets wil doen, maar niet goed weet hoe, is van harte welkom. En dat geldt ook voor hen die al leuke ideeën hebben, maar nog graag een helpende hand willen. Tijdens de avond willen we samen op een energieke en creatieve manier tot mooie ideeën komen. Daar waar mogelijk verbinden we enthousiastelingen met elkaar, zodat ze samen kunnen optrekken”, besluit Kim.

Sociaal cultureel centrum Den Diek is gevestigd aan de Dijkstraat 30 in Lichtenvoorde. Ingang en parkeren aan de Van de Meer de Walcherenstraat 3 (achter de Hamalandhal).

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld