Er werd flink gekwast bij de Schouw. Foto: Jan Willemsen

Er werd flink gekwast bij de Schouw. Foto: Jan Willemsen

NLdoet in kinderboerderij De Schouw in Zutphen

Maatschappij

ZUTPHEN - Het was gelukkig een zonnige dag tussen alle regendagen in. Daardoor was het gezellig druk op De Schouw op de dag dat er in het kader van NLdoet verschillende activiteiten rondom de kinderboerderij plaatsvonden.

De Rotary Zutphen en de Round Table Zutphen zetten zich belangeloos in en pleegden onderhoud aan de opstallen op het terrein. Zo weden de hokken aan de buitenzijde voorzien van een nieuwe verflaag. Voor de varkens werd een overkapping in de tuin gemaakt zodat de dieren in de zomermaanden buiten kunnen wroeten en verblijven.
Ook werkten de leden van Rotary en Round Table aan een konijnenflat. Door fysieke bijdragen van Dijkman Bouw uit Warnsveld, Welkoop Zutphen en De Ruif Catering uit Zutphen kon vaart worden gezet achter de bouw van een vakantiepension voor deze dieren. Dat is belangrijk nieuws voor bezitters van een konijn of klein knaagdier: zij kunnen hun dieren in de vakantie laten logeren in de kinderboerderij. De verzorging is in handen van gekwalificeerde dierverzorgers. De flat is bijna klaar. Zodra dat voor elkaar is wordt bepaald wat de prijs voor een vakantie in De Schouw zal worden.

NLdoet-activiteiten bij de kinderboerderij. Foto: Jan Willemsen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld