Jan Pieter Vermeulen (PvdA) overhandigt de rode taart aan Wim de Water (Leger des Heils). Foto: PR
Jan Pieter Vermeulen (PvdA) overhandigt de rode taart aan Wim de Water (Leger des Heils). Foto: PR

Rode taart voor Leger des Heils Zutphen

Maatschappij

ZUTPHEN - Bijna elke dag kun je er gratis koffie of thee drinken. Het is er warm en er zijn diverse activiteiten door de week heen. Het is een huiskamer van de buurt. Iedereen is er welkom.

“Nee in Zutphen hebben we geen daklozenopvang. Dat is een misverstand. Daarvoor moet je naar Deventer of Apeldoorn”, aldus Wim de Water, beroepskracht van het Leger des Heils hier. “We hebben hier wel creatieve activiteiten, een tweedehands kledingwinkel en het wekelijkse nieuwsuur, dinsdag begin van de middag. Daar bespreken we het dagelijks nieuws uit kranten of tijdschriften. Natuurlijk ook de komende verkiezingen. We zijn een huiskamer van de buurt en staan open voor initiatieven.”

Jan Pieter Vermeulen is Zutphens PvdA-kandidaat voor de Staten. Hij reikt deze keer de taarten uit. Terwijl ze worden aangesneden legt hij uit waarom: “Verbindingen leggen tussen mensen, luisteren naar elkaar en iedereen een kans geven. Dat is wat jullie gewoon doen hier met elkaar. Wij vinden dat zo belangrijk in deze tijd! En met deze taarten willen we onze waardering daarvoor laten blijken. Aan jullie als vrijwilligers én deelnemers.”

In een positieve sfeer genieten de aanwezigen van het gebak. Verhalen worden gedeeld en vragen worden gesteld. “Ik ervaar hier echt een thuisgevoel. Dat is zo belangrijk voor mensen,” aldus Vermeulen: “het Leger des Heils zegt het in haar folder zo: “Wij geloven in kansen. Elk mens doet ertoe. Niemand uitgezonderd.” Beter kan ik het niet zeggen!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld