Frits de Lange. Foto: PR

Frits de Lange. Foto: PR

Frits de Lange en Eessa Frieman brengen ‘Eindelijk volwassen…’ in de Wijngaard in Zutphen

Maatschappij

ZUTPHEN/WARNSVELD – Het is een programma met lezing en liedjes over wijs ouder worden, ‘Eindelijk volwassen…’ Met Frits de Lange (lezing) en Eessa Frieman (zang). Op woensdag 25 januari om 20.00 uur in de Wijngaard, Wilhelminalaan 3 in Zutphen.

Frits de Lange is hoogleraar ethiek aan de Protestantse Theologische Universiteit (Groningen). Daarnaast doceert hij onder andere aan de filosofische Academie op Kreta. Regelmatig schrijft hij voor Trouw en op zijn naam staan verschillende boeken. De Lange doet vanuit zijn vakgebied al lang onderzoek naar ‘goed ouder worden’. Als 65-plusser is hij nu ook een beetje ervaringsdeskundige. In zijn lezing legt hij uit waarom je op je oude dag niet het gevoel hoeft te krijgen dat het met je gedaan is. Hij gelooft ook niet in de ouderdom als alleen maar een succesverhaal. Wijs oud worden, dat is zijn ideaal waar hij – als wetenschapper en als ‘oudere-in-opleiding’ - een goed woord voor wil doen. Hij schreef hierover zijn boek Eindelijk volwassen. De wijsheid van de tweede levenshelft. 

De delen van de lezing worden afgewisseld met eigenwijze en ontroerende liedjes over wijsheid en ouderdom, gezongen door Eessa Frieman. Zij zong zo’n tien jaar in het kleinkunstkoor Au Bain Marie (twaalf muzikale zangeressen uit Noord-Nederland, onder leiding van dirigente/arrangeur Akke Feenstra). Ze maakt nu – met Frits de Lange – deel uit van de muziekgroep MEEZZ.

De toegang is gratis. Na afloop is er een collecte.

Eessa Frieman. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld