V.l.n.r.: Hans van Geel, Hans van der Veen en Herman Strijdveen hebben afscheid genomen van Dierenweide 't Spiker. Foto: Gerard ter Maat

V.l.n.r.: Hans van Geel, Hans van der Veen en Herman Strijdveen hebben afscheid genomen van Dierenweide 't Spiker. Foto: Gerard ter Maat

Grondleggers Dierenweide ’t Spiker geven na tien jaar het stokje door

Maatschappij

WARNSVELD - Op 16 november 2011 werd een stichting opgericht voor het realiseren en in stand houden van een dierenweide in Warnsveld: Dierenweide ’t Spiker. Na tien jaar vonden drie grondleggers annex bestuursleden van de dierenweide het tijd om het stokje door te geven. Op 14 januari is, in gezelschap van hun partners en dochter, op een gezellige manier door de verzorgers en vrijwilligers afscheid genomen van Herman Strijdveen, Hans van der Veen en Hans van Geel.

Twee van de oprichters zijn tot nu toe tevens bestuurslid geweest: Herman Strijdveen, secretaris en Hans van der Veen, penningmeester. Niet veel later werd Hans van Geel voorzitter. Zij kunnen met recht de grondleggers van de dierenweide genoemd worden.
Herman Strijdveen en Hans van der Veen hebben alle jaren dat zij in functie waren, zelfs een dubbele functie gehad. Herman was naast secretaris ook de beheerder van de dierenweide en met zijn kennis van de dieren een grote steun voor de verzorgers van de weide. Hans was tevens de technische man die onder andere verantwoordelijk was voor de water- en elektravoorzieningen.
Samen met Hans van Geel en de verzorgers/vrijwilligers hebben zij de weide de afgelopen tien jaar uitgebouwd tot de mooie dierenweide, zoals die er nu ligt. Dierenweide ‘t Spiker heeft heel veel aan hen te danken.

De vacatures voor voorzitter, secretaris en beheerder zijn ingevuld door mensen uit de eigen verzorgersgroep.
Per 1 januari 2023 zijn het nieuwe bestuur en de nieuwe beheerders begonnen. Samen met de verzorgers, vrijwilligers, donateurs en sponsoren gaan zij zich verder inzetten voor het in stand houden van deze mooie dierenweide in Warnsveld.


dierenweidehetspiker.nl

Facebook.com Dierenweide ’t Spiker

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld