Winnaars van de awards. Foto: PR
Winnaars van de awards. Foto: PR

Favorabel winnaar meest sociale werkgever 2022

Maatschappij

Henk Smit van Driekant met speciale award postuum geëerd

ZUTPHEN - Foenix, Favorabel en Spar Together Better mogen zich in verschillende categorieën de meest sociaal ondernemende werkgevers 2022 van de arbeidsmarktregio Stedendriehoek & Noordwest Veluwe noemen. Dit werd donderdag 17 november bekend gemaakt tijdens het Sociaal Ondernemen Werkt-event in de Buitensociëteit in Zutphen. De afgelopen weken kon iedereen zijn of haar stem uitbrengen, uiteindelijk is door de vakjury de uitslag bekendgemaakt. Favorabel uit Zutphen won de titel ‘Meest sociale werkgever 2022’. Naast de drie awards is voor de eerste keer ook een Impact Uitblinker Award uitgereikt. Deze mocht Marijn Smit, directeur van de Driekant uit Zutphen, in ontvangst nemen. 

Angela en Cees  van Favorabel: “Deze prijs voelt voor ons als een bevestiging van wat wij al doen, namelijk het versterken van de doelgroep, het bevorderen van de zelfredzaamheid en het bieden van kansen en een toekomstperspectief aan werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Alle werknemers voelen zich betrokken bij onze organisatie, dit hebben wij met zijn allen toch maar mooi voor elkaar gekregen. Volgend jaar is het 5 jaar geleden dat mijn man Cees en ik dit hebben opgezet, om nu al zo veel mensen te hebben kunnen helpen is de grootste prijs die wij kunnen winnen” aldus Angela en Cees. Favorabel zit op de Nieuwstad 25 in Zutphen. 

Speciale award
Naast het eren van werkgevers die zich in positieve zin onderscheiden op het gebied van sociaal werkgeverschap, werd door FactorWerk ook stilgestaan bij het verlies van een van de pioniers op dit vlak. En wel voor Henk Smit, van bakkerij De driekant in Zutphen, die eerder dit jaar overleed. Vijfentwintig jaar geleden richtte hij een biologische bakkerij op met plek voor iedereen. Hij werd met een speciale award postuum geëerd voor zijn aanjagende rol op het thema sociaal werkgeverschap. Zijn zoon Marijn Smit nam de ‘special impact uitblinker’ award in ontvangst.  

Meer informatie over deze avond en overige winnaars, zie https://sow-event.nl.

Overhandiging van de Impact Uitblinker Award aan de Marijn Smit, directeur van de Driekant uit Zutphen. Foto: PR
Favorabel zit op de Nieuwstad 25. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld