Gastspreker en ervaringsdeskundige Walter Hobelman. Foto: PR
Gastspreker en ervaringsdeskundige Walter Hobelman. Foto: PR

Thema-avond Ixta Noa: ‘Geldzorgen? Ik ook!’

Maatschappij

ZUTPHEN - Ixta Noa organiseert woensdagavond 28 september 2022 in Praktijkhuis Ixta Noa aan de IJsselkade 9 in Zutphen een thema-avond: ‘Geldzorgen? Ik ook!‘. Gastspreker en ervaringsdeskundige van deze avond is Walter Hobelman. Tijdens deze (interactieve) avond zal Walter zijn ervaringsverhaal delen in zijn missie om geldzorgen uit de taboesfeer te halen. De avond is van 19.00 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 18.30 uur met koffie en thee.

Toenemende kosten zorgen ervoor dat veel mensen geldzorgen hebben. Dit kan een belangrijke stressfactor zijn, zeker als er ook een psychische kwetsbaarheid speelt. Walter Hobelman stond zelf met zijn gezin met vier kinderen onder beschermingsbewind omdat de schulden over het hoofd dreigden te groeien. Later sprak hij als journalist slachtoffers, hulpverlening en beleidsmakers en schreef hij het boek ‘Al mijn schuld is weggedaan’. Deze avond zal hij vertellen over wat hij geleerd heeft tijdens deze ervaringen.
Tijdens het tweede deel van de avond is er de mogelijkheid om het gesprek aan te gaan en ervaringen uit te wisselen. Ervaringsdeskundigen van Ixta Noa en hulpverleners van verschillende organisaties sluiten hierbij aan. Het doel hierbij is dat een financieel probleem geen psychisch probleem hoeft te worden. Iedereen is van harte welkom om deze avond fysiek of online bij te wonen. Toegang is gratis, aanmelding vooraf is mogelijk.

Thema-avonden
Ixta Noa heeft het afgelopen jaar diverse thema-avonden over psychologische problematiek georganiseerd. Deze vinden plaats iedere laatste woensdag van de maand in Zutphen en elke tweede woensdag van de maand in Apeldoorn. Tijdens deze avond wordt een actueel thema belicht vanuit zowel expertise als ervaring.
Doel van de avonden is om op een informele manier meer te weten te komen over psychische aandoeningen en het leven wat daarbij hoort. Voor mensen die daar direct of indirect mee te maken hebben, maar ook voor iedereen die wat meer daarover wil weten.

Het Praktijkhuis Ixta Noa is al meer dan vijftien jaar een plek in Zutphen waar mensen met een psychisch verleden of heden terecht kunnen. Tijdens de openingstijden is er een laagdrempelige inloop waar ervaringsdeskundigen werken die iets soortgelijks hebben meegemaakt en van daaruit anderen in hun leven verder helpen.
Ixta Noa is een landelijke organisatie, die behalve Praktijkhuizen in Zutphen, Nijmegen, Enschede, Groningen en Leeuwarden, ook online hulp biedt, voorlichtingen geeft in teams, gastsprekers opleidt en op afdelingen van GGZ-instellingen ervaringsdeskundigen inzet.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld