Wethouder Eva Boswinkel, samen met haar dochtertje, bij de eerste verjaardagsboom van ZE. Foto: PR
Wethouder Eva Boswinkel, samen met haar dochtertje, bij de eerste verjaardagsboom van ZE. Foto: PR

ZutphenEnergie bestaat 10 jaar

Maatschappij

ZUTPHEN – Op zondag 8 mei vierde ZutphenEnergie (ZE) haar tiende verjaardag. Ter ere daarvan gaat ZE tien bomen planten in verschillende wijken van Zutphen. De eerste boom werd afgelopen zondag onthuld op de Overwelving, voor de Energiewinkel. ZE wil zo een bijdrage leveren aan een groenere en mooiere stad. Wethouder Eva Boswinkel was samen met haar dochtertje aanwezig om ZE te feliciteren. “Juist voor de volgende generaties is het van belang dat we nu in actie komen.”

De initiatiefnemers van ZE vertelden, waarom zij tien jaar geleden gestart zijn met een duurzame lokale energiecoöperatie. Een belangrijke drijfveer was het besef, dat fossiele energie opraakt en we op zoek moeten naar andere energiebronnen. Dat we deze transitie alleen sámen kunnen bewerkstelligen, leidde in 2012 tot de oprichting van de coöperatie ZE.

Inmiddels is ZE uitgegroeid tot een organisatie, die aan bijna 1300 klanten lokale stroom levert, inwoners helpt bij het verduurzamen van hun woning én aan projecten werkt om Zutphen groener te maken. De doelstelling van toen geldt nog steeds: Samen lokaal naar energieneutraal.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant