Biodiversiteit op je bord, op bezoek bij de boer. Foto: PR

Biodiversiteit op je bord, op bezoek bij de boer. Foto: PR

Biodiversiteit op je bord: op bezoek bij de boer

Landbouw

WARNSVELD - Op 21 mei openen diverse boeren in Gelderland hun deuren om te laten zien hoe zij bijdragen aan biodiversiteit. Aanleiding is de internationale Dag van de Biodiversiteit. Tijdens een rondleiding bij boerderij Korenblik in Warnsveld op zaterdag 21 mei kunnen bezoekers met eigen ogen zien hoe biologische bedrijfsvoering bijdraagt aan biodiversiteit. 

Ook zijn er vijf verschillende fietsroutes te downloaden die allemaal langs boeren gaan die lokaal en duurzaam produceren. Het aantal activiteiten wordt komende dagen nog uitgebreid. De activiteiten en fietsroutes zijn een onderdeel van de GoodFoodClub.nu, een campagne van de Natuur en Milieufederaties om het aandeel duurzame landbouw in Nederland te vergroten.

Internationale Dag van de Biodiversiteit
De Verenigde Naties ondertekenden in 1992 het Verdrag inzake Biologische Diversiteit. De ondertekenaars, ook Nederland, verplichtten zich de biodiversiteit in hun eigen land te beschermen en ook maatregelen te nemen ter ondersteuning van de bescherming van de biodiversiteit wereldwijd.


www.goodfoodclub.nu 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant