Noa Cohen is druk bezig met de inrichting van haar winkel.
Noa Cohen is druk bezig met de inrichting van haar winkel. "Ik ga er iets heel moois van maken." Foto: Sander Grootendorst

Mooi Spul nieuwe tweedehandswinkel aan de Laarstraat

Economie

ZUTPHEN – “Tweedehandswinkels zijn bezig aan een grote opmars. De mens wordt zich steeds meer bewust van de wereld om zich heen en met de ‘footprint’ die achtergelaten wordt.” Dat zegt Noa Cohen, die aan de Laarstraat 50 in Zutphen een nieuwe winkel begint: Mooi Spul. Op 8 december gaat de deur open.

“Het leven wordt steeds duurder door hoge inflatie, waardoor mensen eerder tweedehands spullen gaan kopen. Bij tweedehands producten gaat het vaak om bijzondere en unieke items, waar er bijvoorbeeld maar één van is.”

Maar het hoeft niet altijd ‘vintage’ of bijzonder te zijn, benadrukt de Zutphense. “Iedereen heeft wel een of twee items in de kast liggen die mooi en goed zijn, maar niet gedragen worden. Soms omdat het niet meer past, soms omdat je toch de pasvorm niet zo mooi vindt.  Of gewoon omdat het een miskoop was.”

Zo’n item verdient een twee leven, zegt Noa. “Daar ben ik een groot voorstander van. Stel je hebt je interieur veranderd en nog mooie huisdecoratie waar je niets meer mee doet: vazen, lampen, sierkussens, woondekens…. Je kunt er anderen blij mee maken.”

“Op die markt wil ik me graag gaan richten en de Laarstraat is daarvoor een perfecte straat omdat er meer van dit soort winkels gevestigd zijn. Ik zie dat niet als concurrentie, maar als aanvulling op de bestaande winkels. Iedere winkel heeft zijn eigen unieke producten en kleding in de aanbieding.”

En er is meer: “Mensen kunnen hun kleding, modeaccessoires en woondecoratie via de winkel verkopen, maar dat niet alleen. Ik wil graag ook creatieve ondernemers en hobbyisten die mooie eigen producten maken een podium bieden. Denk aan handgemaakte creaties van (liefst plaatselijke) kunstenaars of hobbyisten.” 

Samenvattend: “Ik wil die leuke snuffelwinkel worden, waar steeds wat nieuws te vinden is. Die betaalbare mooie trui, dat leuke armbandje als cadeau voor je vriendin.”

Het was nog maar nauwelijks bekend dat ze een eigen winkel wilde beginnen of Noa werd overstelpt met de vraag wat er allemaal ingeleverd mag worden. Welke stijlen, welke smaak? “Het antwoord is simpel: alle smaken. Over smaak valt niet te twisten. Iedereen heeft een eigen smaak. of dat nou classy is, Bohemian, Scandinavisch, comfy,  casual, urban, YK2, preppy, streetwear, alternatief: het is allemaal welkom. Alle maten vanaf maat 104 (dus ook kinderkleding) tot aan XXL. Ook herenkleding.”

Enige voorwaarde: “Als het maar mooi spul is.” O nee, nog eentje: “Het moet natuurlijk wel in hele goede staat zijn. Kwaliteit staat voorop.” In aanloop naar de opening kunnen spullen nu al bij de winkel worden ingeleverd.


mooispul.store

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld