“Jammer, maar onvermijdelijk.” Dat zegt Gerjan Harbers over het besluit dat hij en zijn vrouw Hanneke onlangs hebben genomen. Foto: PR

“Jammer, maar onvermijdelijk.” Dat zegt Gerjan Harbers over het besluit dat hij en zijn vrouw Hanneke onlangs hebben genomen. Foto: PR

Te weinig omzet: Buurtsuper De Hoven stopt na vier maanden

Economie

ZUTPHEN – “Jammer, maar onvermijdelijk.” Dat zegt Gerjan Harbers over het besluit dat hij en zijn vrouw Hanneke onlangs hebben genomen. “Wegens de zeer tegenvallende omzet zijn we genoodzaakt de buurtsuper te sluiten.”

Door Sander Grootendorst

Met veel energie én met zowel de mentale als fysieke steun van tal van Hovenaren, hadden de twee de winkel opgezet. In juni had de feestelijke opening plaats. De Hoven beschikte jarenlang over een eigen kleine supermarkt, maar die had er eerder dit jaar de brui aan gegeven. Gerjan en Hanneke legden zich daar niet bij neer en ze maakten een verrassende carrière-switch: ze namen de supermarkt aan de Molenweg over.

Het begin was veelbelovend, zegt Gerjan. “Maar in de zomervakantie liep de omzet sterk terug en na de vakantie is daar te weinig verbetering in gekomen. Daardoor konden we de kosten niet meer opbrengen.” Een supermarkt lijkt ook in een levendige en saamhorige wijk als De Hoven niet levensvatbaar, concludeerden de initiatiefnemers. 

Tot en met zaterdag 14 oktober blijft de winkel op reguliere tijden geopend. In de week daarna (16-21 oktober) alleen van 9 tot 12 uur. “Alle producten gaan vanaf nu met flinke korting weg. Met uitzondering van brood, groente en fruit. Daarnaast hebben we een actie voor de voedselbank.”

Op zaterdag 21 oktober komt “een einde aan een groot avontuur”, stelt Gerjan. “Veel mensen die kwamen helpen en/of een gezellig praatje maken. Dat gaan we zeker missen.”

En daarna? Je weet maar nooit… “Mochten er nog mensen zijn die mogelijkheden zien om de winkel voort te zetten, dan horen we dat natuurlijk graag.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld