Yolanda en Suus Lodewijks bekijken de grote collage van verbouwingsfoto's in het trapgat van de geheel vernieuwde Hema in Zutphen. Foto: Marit Dijk.

Yolanda en Suus Lodewijks bekijken de grote collage van verbouwingsfoto's in het trapgat van de geheel vernieuwde Hema in Zutphen. Foto: Marit Dijk.

Feestelijke heropening van ‘totaal nieuwe Hema’ Zutphen

Economie

ZUTPHEN - Na een ingrijpende en voorspoedig verlopen verbouwing kunnen klanten vanaf donderdag de vernieuwde Hema in Zutphen komen bewonderen. Directeur Yolanda Lodewijks en haar dochter Suus zijn ervan overtuigd dat het resultaat bij iedereen in de smaak zal vallen.

Door Rudi Hofman

Van de vloer op de begane grond tot en met het plafond van de verdieping en van de stellages tot en met het restaurant. Werkelijk alles in de Hema aan de Beukerstaat is onder handen genomen en vernieuwd. En dat alles in minder dan zes weken tijd.

Yolanda en Suus Lodewijks zijn dan ook vol lof over iedereen die bij de verbouwing betrokken is geweest. “Het is allemaal supersnel gegaan. We moeten ons een beetje proberen te onderscheiden om de Hema voor Zutphenaren en toeristen nog aantrekkelijker te maken en dat is zeker gelukt. Het is een totaal nieuwe Hema”, zegt Yolanda, die al ruim veertig jaar de leiding heeft over de vestiging.

Dochter Suus - die op termijn het stokje van haar moeder zal overnemen - benadrukt dat het bij de Hema al langer om veel meer dan alleen het winkelen gaat. “We willen onze klanten ook beleving en leuke activiteiten bieden. Vandaar dat we een fraaie vide hebben laten aanbrengen en nu over een grote workshopruimte en interactieve kinderspeelruimte beschikken.”

Jong en oud samenbrengen
Beleving en verbinding zijn volgens de directeur belangrijke speerpunten. Zij zou het, zo geeft zij aan, heel erg leuk vinden om jong en oud bij elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld door in de workshopruimte een ouder iemand aan kinderen te laten voorlezen. Suus noemt boekenkaften voor scholieren en een kraampakket samenstellen als voorbeelden van mogelijke workshops. 

Het restaurant is ingericht naar de nieuwste Hema-inzichten. Suus Lodewijks: “We gaan ons heel erg richten op versproducten en ook iets meer op gezondere producten. Vegetarische en veganistische producten staan ook op de kaart.” Daarnaast kunnen klanten blijven genieten van ‘klassiekers’ als de rookworst en tompouce van de Hema.

Eind augustus begon voor Yolanda Lodewijks de derde grote verbouwing van haar Hema. In een weekend slaagden medewerkers erin om alle artikelen in karren te laden en naar het magazijn te brengen zodat de winkel helemaal leeg was. In een tijdsbestek van vijfenhalve week is de winkel daarna weer opgebouwd. In deze periode was de Hema slechts één volledige week gesloten en nu, in de week van de heropening, is dat van maandag tot en met woensdag het geval.

Bijzonder optreden
Annabella, Benjamin en Pommeline, de kleinkinderen van de trotse directeur, mogen donderdagochtend rond 10 uur een lint doorknippen bij wijze van (her)openingshandeling. Daarnaast is er een bijzonder optreden van het dementievriendelijke Bovenkamerkoor met de schoonmoeder van Sanne en een stel peuters van De Plotter, onder wie Annabella, die samen kinderliedjes gaan zingen.

Ten slotte vinden Yolanda en Suus Lodewijks dat stafleden Hainry Dijk en Albert van Ewijk op deze plek een vermelding verdienen. Zij werken al meer dan veertig jaar bij de Hema in Zutphen. “Maar we zijn trots op al ons personeel. We vormen samen een grote familie.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld