Arjen Catsburg en medewerkers. Foto: PR
Arjen Catsburg en medewerkers. Foto: PR

Heeren van de Zee bestaat 10 jaar

Economie

Kraam in Zutphen bij Waterkwartier en Leesten Oost 

ZUTPHEN – Heeren van de Zee bestaat 10 jaar. De viskraam is wekelijks onder meer te vinden in Zutphen. Heeren van de Zee biedt een zeer uitgebreid assortiment verse vis en visproducten. Ook op de website wordt een ruime keuze aangeboden. 

“Via een lokale visboer in Veenendaal ben ik in 1997 in de vishandel terecht gekomen. Sindsdien is mijn passie voor vis alleen maar gegroeid wat heeft geresulteerd in het bedrijf dat we nu hebben”, aldus eigenaar Arjen Catsburg. “Door met een mobiele wagen op pad te gaan heb je meerdere verkooplocaties. Hierdoor heb je een breder klantenbestand en leer je dus meer mensen kennen. Dit is misschien wel het leukste van de vishandel, al dat contact met de vele ‘vaste’ klanten.” 

In de 10 jaar dat Heeren van de Zee bestaat is er heel veel veranderd, weet Arjen. “Zo zijn we ooit begonnen met z’n tweeën en heb ik later de zaak alleen doorgezet, maar wel met goede collega’s om me heen. Alleen red je het niet. De manier van werken is hetzelfde gebleven, het assortiment is op sommige vlakken wel uitgebreid. Zo kunnen we meer verse vis aanbieden, hebben we naast de verkoopwagen een webshop ontwikkeld e´n leveren we inmiddels ook aan zorginstellingen en cateraars.” 

Mooiste werk 
Al 10 jaar staat Arjen met veel plezier achter de viskraam. Hoe komt dat? “Werken in de vishandel is in mijn ogen het mooiste dat er is. Zien dat mensen tevreden weggaan of aangeven dat ze tevreden zijn over de kwaliteit en manier van aandacht geeft de meeste voldoening. Als je dan bovendien merkt dat je naast visboer ook een gewaardeerd persoon bent dan doet dat wel wat met je. Ik weet nog goed dat onze kinderen geboren werden en ook bij mijn zusje.... alle reacties en zelfs cadeaus, echt overweldigend.”

De hogere kosten en hoge inflatie gaan ook Arjen niet in de koude kleren zitten. “De grootste uitdaging is op dit moment de kostencrisis en het vinden van geschikt personeel. Ook wij merken dat alles schreeuwend duur wordt en vinden dat erg vervelend. Bij ons klotst de winst namelijk niet tegen de plinten. Wij zien een doelgroep die vaak niet meer voldoende middelen heeft om een visje te kopen, dat is een schrijnende situatie. Onze uitdaging is om toch voldoende winst te maken om te overleven en zoveel mogelijk mensen de kans te geven om van onze vis te kunnen genieten.” 

Vol vertrouwen 
Toch ziet Arjen de toekomst met vertrouwen tegemoet. “Wij hopen dat we over vijf jaar nog steeds met veel plezier op onze locaties mogen staan en dat ons bedrijf nog verder is gegroeid in het leveren aan zorginstellingen en bedrijven. Onze droom is om een mooie nieuwe verkoopwagen te kunnen aanschaffen, zodat we ons assortiment nog verder kunnen uitbreiden.”

Heeren van de Zee is elke woensdag te vinden bij winkelcentrum Waterkwartier en elke vrijdag bij Winkelcentrum Leesten Oost. Werken bij Heeren van de Zee? Voor meer informatie mail naar: info@heerenvandezee.nl. Voor meer informatie en online bestellen kijk op de website www.heerenvandezee.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld