Wethouder Rick Verschure (rechts) ontvangt de Parkmanagement-nieuwsbrief uit handen van parkmanager Rob ten Bok. Foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau
Wethouder Rick Verschure (rechts) ontvangt de Parkmanagement-nieuwsbrief uit handen van parkmanager Rob ten Bok. Foto Patrick van Gemert/Zutphens Persbureau

Parkmanagement Zutphen wil bedrijven beter informeren

Economie

ZUTPHEN – Bij alle bedrijven op de bedrijventerreinen in Warnsveld en Zutphen belandt deze dagen een nieuwsbrief van Parkmanagement Zutphen in de bus. De stichting, die zich inzet voor de bedrijventerreinen, wil daarmee laten zien wat parkmanagement inhoudt en wat bedrijven hieraan hebben. Zij kunnen zich via de nieuwsbrief direct aanmelden voor een digitale nieuwsbrief, om voortaan sneller en beter geïnformeerd te worden over de ontwikkelingen op de bedrijventerreinen. Parkmanager Rob ten Bok overhandigde wethouder Rick Verschure het eerste exemplaar.

Verschure prijst deze actie: “Hiermee maak je je zichtbaar en je laat zien dat parkmanagement nuttig is. Het is mooi dat je je kenbaar maakt bij ondernemers en ik hoop dat zij zich aansluiten.” Dat aansluiten is eenvoudig: met de QR-code op de voorpagina kan iedereen zich aanmelden voor de gratis digitale nieuwsbrief. Parkmanagement Zutphen is al decennia actief in de gemeente. Eerst als Handel- en Industriestichting Zutphen, later werd dat de stichting Parkmanagement Zutphen. De stichting werkt nauw samen met ondernemers, gemeente, politie, brandweer, beveiliger en Bedrijvenkring Zutphen om de bedrijven schoon, heel en veilig te houden.  

Een belangrijke dienst is bijvoorbeeld de collectieve beveiliging op de bedrijventerreinen. Binnenkort zullen de bedrijven ook weer een uitnodiging krijgen voor de enquête voor het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijventerreinen. Dit certificaat wordt afgegeven wanneer de terreinen voldoen aan een aantal criteria op het gebied van veiligheid. Bijkomend voordeel voor de ondernemers is dat het certificaat hen een aanzienlijke korting op hun opstalverzekering kan opleveren.

De collectieve voorzieningen via Parkmanagement Zutphen worden betaald uit een ondernemersfonds. Dit wordt gevuld met de opbrengsten van de OZB die door de gemeente Zutphen wordt geïnd bij de eigenaren en gebruikers van panden op de bedrijventerreinen De Mars, De Stoven, De Revelhorst en de Lage Weide. De gelden vloeien volledig terug naar de ondernemers. De Stichting Parkmanagement Zutphen zorgt voor een zorgvuldige en transparante besteding.

Inschrijven voor de nieuwsbrief kan ook via bedrijvenkringzutphen.nl/schrijf-je-gratis-in-voor-de-nieuwsbrief-van-parkmanagement-zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld