De Herberg aan de Dorpsstraat in Vorden. Foto: Sander Grootendorst
De Herberg aan de Dorpsstraat in Vorden. Foto: Sander Grootendorst

De Herberg en De Ruif doen catering voortaan samen

Economie

VORDEN/ZUTPHEN - De Herberg in Vorden en De Ruif in Zutphen: allebei tot ver buiten de regio een begrip in de horeca. Maandag maakten ze bekend dat ze per 1 april hun cateringactiviteiten gaan bundelen. “De toekomst ziet er goed uit.”

Door Sander Grootendorst

Cor ten Barge en zijn dochter Patricia vertelden erover via de telefoon, ze waren met familie een weekendje naar Den Haag. Onder meer om nog het een en ander te bespreken over de aanstaande samenwerking. Eerder al hadden ze een persbericht gestuurd met als kop: “De Herberg en De Ruif slaan de handen ineen.” 

Het zakelijke nieuwtje is tegelijkertijd een familiebericht. Vader Cor is in Zutphen en omstreken bekend als cateraar en van nog veel meer (De Bokbierdag!). Patricia is samen met haar partner René Brummelman de drijvende kracht achter De Herberg – waar haar vader trouwens ook zijn voetsporen heeft nagelaten. 

“We gaan nauw samenwerken bij het verzorgen van partijen en bijeenkomsten op locaties in een ruime regio rond Zutphen en Vorden”, zegt Cor. Patricia benadrukt dat het dus géén fusie is. De Ruif blijft gewoon gevestigd op zijn huidige locatie aan de Gelderhorst. Zoon Rik ten Barge krijgt als manager aldaar ondersteuning van zijn ouders Cor en Erica, de voormalige eigenaren. “Wij doen een stapje terug”, zegt Cor. “Maar we hebben er toch nog zoveel plezier in dat we, vanaf de zijlijn, graag een handje helpen.” 

Patricia en René krijgen de algehele leiding van de cateringactiviteiten toebedeeld. Daarnaast blijven ze vanzelfsprekend restaurant en zaal De Herberg runnen. “Door de nieuwe koppeling kunnen we een flinke personeelsuitbreiding realiseren. Er moet in elk geval een kok bij. Bovendien gaan we de verhuur van materialen meer aandacht geven. Denk aan meubilair, glaswerk, springkussens abrahams en sarahs.” 

“We hebben er allemaal een heel goed gevoel bij”, zegt Cor. “Gigantisch positief dat dit nu allemaal gebeurt.” Volgens Patricia is er steeds meer vraag naar kwalitatief hoogstaande catering. Zij ziet de toekomst eveneens zonnig in. “Helemaal omdat onze kinderen, Teun en Gijs, ook de horeca in willen.” De volgende generatie van familiebedrijf Ten Barge-Brummelman staat al te trappelen.

Tijdens het festival Taste of Zutphen (26-27 maart) willen Cor, Patricia, René en Rik consument en bedrijfsleven in de Walburgiskerk alvast kennis laten maken met hun gezamenlijke activiteiten. “Dat wordt al meteen een mooi feestje.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld