De behandelkamer voor huisdieren bij Welkoop Zutphen. Foto: Mark Brinkman
De behandelkamer voor huisdieren bij Welkoop Zutphen. Foto: Mark Brinkman

Welkoop Zutphen in nieuwe jas en met speciaal dierenservicepunt

Economie

ZUTPHEN -  Klanten van Welkoop Zutphen kijken vanaf vrijdag hun ogen uit in de compleet vernieuwde winkel op het Polplein. Niet alleen de indeling is anders - zo is de afdeling dieren van voor naar achter verplaatst -, maar ook is er volgens bedrijfsleider Mark Brinkman sprake van veel meer sfeer en beleving: “We hebben nu bijvoorbeeld een spellenwand voor de kinderen. Het is nog wel dezelfde winkel, maar in een nieuw jasje. De uitstraling is heel anders.”

Door Rudi Hofman

Welkoop Zutphen biedt na de verbouwing een geheel nieuwe service aan. Eigenaren van honden, katten en knaagdieren kunnen achterin de zaak terecht bij het dierenservicepunt. Speciaal opgeleide medewerkers voeren in een aparte behandelkamer op afspraak bepaalde handelingen uit als nagelsknippen en ontvlooien. Voor vacht- en huidcontrole, kam- en voedingsadviezen kunnen klanten hier ook terecht. 

“Een op de twee huisdieren is te zwaar. Het gewicht van huisdieren is een heel groot issue”, zegt Brinkman. “We gaan beslist niet op de stoel van een dierenarts of trimsalon zitten. Onze dierenservice is vooral gericht op preventie. Als wij bij een huisdier iets ernstigs ontdekken, verwijzen we de klant dan ook meteen door naar een dierenarts.” Wat vaste klanten van Welkoop Zutphen ook zal opvallen, is dat de afdeling vrijetijds- en werkkleding flink vergroot is,

Herkenbaarheid
De afgelopen weken konden klanten ondanks de verbouwingswerkzaamheden gewoon winkelen in Welkoop Zutphen. Sinds maandag is de winkel gesloten, omdat er anders voor zowel klanten als werklieden te veel overlast zou zijn. De kassa’s worden geplaatst, stylistes zijn volop aan het werk en belangrijke voorzieningen als elektriciteit en internet krijgen hun beslag. Donderdag moet de verbouwing worden voltooid. Dan voldoet Welkoop Zutphen aan de nieuwe formule van de landelijke Welkooporganisatie. Doel hiervan is de herkenbaarheid voor de klant te vergroten, zodat die in elke Welkoopwinkel goed zijn of haar weg kan vinden.

Voor de eerste 500 klanten ligt er vrijdag bij de heropening een verrassing klaar. Welkoop Zutphen biedt vrijdag, zaterdag en zondag 20 procent korting op het volledige assortiment. Zaterdag geeft de bekende kettingzaagkunstenaar Thomas Weijenberg uit Voorst in de winkel een demonstratie. 

De openingstijden zijn zoals gebruikelijk vrijdag van 09.00 tot 20.00 uur, zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

De entree van Welkoop Zutphen. Foto: Mark Brinkman
Welkoop Zutphen beschikt vanaf vrijdag over een speciaal dierenservicepunt. Foto: Mark Brinkman

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld