Ondernemers Germaine Goossens, Elise Wiendels, Inge Slotboom en Remko Offringa (v.l.n.r) organiseren op zaterdag 11 en zondag 12 februari de Zwarte Markt in de hal van aardappelbedrijf Wullink aan de Banninkstraat in Hengelo. Foto: Luuk Stam

Ondernemers Germaine Goossens, Elise Wiendels, Inge Slotboom en Remko Offringa (v.l.n.r) organiseren op zaterdag 11 en zondag 12 februari de Zwarte Markt in de hal van aardappelbedrijf Wullink aan de Banninkstraat in Hengelo. Foto: Luuk Stam

De Zwarte Markt in Hengelo is terug: ‘We hopen op 2000 bezoekers’

Economie

Twee dagen lang koopjesjagen in hal van aardappel-bedrijf in Hengelo

Door Luuk Stam

HENGELO – Van meubels, schoenen en kleding tot prachtige sieraden, parfums, brocante, fietsaccessoires, speelgoed, streekproducten, woonaccessoires en boeken. En dat is nog maar een greep uit wat er op zaterdag 11 en zondag 12 februari te verkrijgen is op de Zwarte Markt in de hal van aardappelbedrijf Wullink aan de Banninkstraat in het buitengebied van Hengelo. Twee jaar achtereen moest er vanwege corona een streep door het evenement, nu staat niets een negende editie in de weg. 

Het concept van de Hengelose variant van de Zwarte Markt – ooit ontstaan doordat enkele lokale ondernemers hun magazijnvoorraden wilden uitverkopen – is onveranderd: er is verkoop van zowel nieuwe als gebruikte producten door ondernemers, particulieren en handelaren. Daarnaast is er horeca aanwezig. Bezoekers kunnen zich onder meer tegoed doen aan een kop koffie, een oliebol of een patatje. De aanwezigheid van een frietkraam was een wens van de eigenaren van het aardappelbedrijf. “Heel passend, want hoe dicht bij hun product wil je het hebben?”, zegt Elise Wiendels.

Zij is eigenaresse van schoenmode Hermans in Hengelo en vormt samen met Remko Offringa (HEMA), Inge Slotboom (Slotboom Tweewielers) en Germaine Goossens (Goossens Atomica) al jaren de organisatie van de Zwarte Markt. “Het is mooi om samen iets tot stand te brengen waarmee je Hengelo op de kaart zet”, vertelt ze. “Mensen komen hier van heinde en verre naartoe. Winkeliers maken op een laagdrempelige manier contact. En dan hopen we natuurlijk dat mensen later in het seizoen de weg naar Hengelo weer terug weten te vinden.”

Extra blij
De door de vier ondernemers georganiseerde Zwarte Markt begon ooit in de sporthal in De Veldhoek, sinds 2017 is het aardappelbedrijf in Hengelo de gastheer. “Het is geweldig dat we hier terechtkunnen, daar zijn we erg dankbaar voor”, zegt Wiendels. “En dit jaar zijn we extra blij omdat het na de coronaperiode weer mag. We hebben ervoor gezorgd dat er voor iedereen een leuk en gevarieerd aanbod is, heel divers en met veel mooie aanbiedingen. Daarnaast hebben we in de komende weken een Facebookactie waarbij we shoptegoed weggeven.”

Na de succesvol verlopen eerdere edities weten de organisatoren ongeveer wat ze kunnen verwachten. Ze houden rekening met zo’n 2000 bezoekers, verspreid over het weekend. “Daar hopen we op, dat zou heel mooi zijn”, klinkt het. Wiendels: “De draaiboeken liggen klaar, het is nu een kwestie van de juiste mensen op de juiste plek zetten.” Germaine Goossens vult aan: “We kunnen dit niet met z’n vieren. We hebben de medewerking van de gemeente nodig, maar ook van veel vrijwilligers. En natuurlijk van de verkeersregelaars. We willen de bezoekers nadrukkelijk oproepen om de instructies van hen op te volgen.”

Binnen in de hal worden nu nog vrachtwagens volgeladen met aardappelen, straks zal de ruimte hier twee dagen lang gevuld zijn met tientallen kramen en talloze koopjesjagers. De Zwarte Markt aan de Banninkstraat 45 in Hengelo is op zaterdag 11 en zondag 12 februari geopend van 10.00 tot 16.00 uur. De entreeprijs is 1,50 euro. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Pinnen is in de hal niet mogelijk.


www.facebook.com/zwartemarkthengelogld

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld