Doorsnede van het gebouw. Afbeeldingen: Harry van 't Hof, architect

Doorsnede van het gebouw. Afbeeldingen: Harry van 't Hof, architect

Plan voor hotel-restaurant in Joppekerk

Economie

JOPPE - Een initiatiefgroep uit de gemeenschap van de Joppekerk heeft een plan voor de herbestemming van de kerk tot uniek hotel-restaurant ontwikkeld. Hierdoor kan de gemeenschap gebruik blijven maken van het priesterkoor en een gedeelte van de begane grond.

De regionale parochie, HH. Heilige Apostelen, waar de RK kerk in Joppe sinds 2010 onder valt, heeft begin 2022 aangekondigd de kerk in 2025 aan de eredienst te onttrekken en heeft besloten de kerk te verkopen. Die teleurstellende mededeling motiveerde een aantal mensen uit de gemeenschap om een eigen plan voor het behoud van deze unieke kerk voor de gemeenschap rond de Joppekerk te bedenken.

Hotel-restaurant
“De invulling met een hotel, restaurant en vergaderruimten past het beste bij de doelen. Het biedt een goede combinatie van functies voor de gemeenschap, houdt de kerk publiek toegankelijk en behoudt het unieke historische karakter. Het fundament voor de haalbaarheid is de mooie (toeristische- en natuur-) locatie tussen Deventer, Zutphen, Lochem en Gorssel in het prachtige buitengebied. Dit wordt bevestigd door experts en door veel vergelijkbare unieke herbestemmingen van kerken elders”, aldus de initiatiefgroep.

Acties 2023
De resultaten zijn onlangs aan de gemeenschap gepresenteerd. De gemeenschap en de families van de oorspronkelijke schenkers hebben veel waardering voor het plan getoond. Ook kan gerekend worden op een ruime positieve respons van velen uit de wijde omgeving die de Joppekerk een warm hart toedragen.

Daarom zal de Initiatiefgroep verdere stappen ondernemen, waaronder het vinden van een geïnteresseerde belegger of projectontwikkelaar die de plannen in samenwerking zou kunnen realiseren en het maken van een financieringsplan voor de gemeenschapsfuncties.


www.Joppekerk.nl

Aanzicht van de Joppekerk.
Bovenaanzicht van de Joppekerk.
Bezinningsruimte.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld