Thijs Reuvers is de nieuwe eigenaar van Fixxar aan de Laarstraat. Foto: Rudi Hofman
Thijs Reuvers is de nieuwe eigenaar van Fixxar aan de Laarstraat. Foto: Rudi Hofman

‘Oplossende winkel’ Fixxar in handen van geboren en getogen Zutphenaar

Economie

ZUTPHEN - Thijs Reuvers (30) is sinds 1 januari de trotse, nieuwe eigenaar van Fixxar aan de Laarstraat. Het aanbod in deze winkel is zeer divers en varieert bijvoorbeeld van stofzuigers en printers tot gietijzeren pannen, kabels en batterijen en van S-haken en lampen tot regenpakken en convectorkachels.

Door Rudi Hofman

“Mensen die vragen wat Fixxar is, antwoord ik altijd dat we een probleemoplossende winkel zijn. We proberen klanten altijd te helpen en hebben ontzettend veel in huis. Toch gebeurt het wel eens dat we iets niet hebben liggen, dan verwijzen we de klant bij voorkeur door naar eenmanszaken en lokale winkels, want we proberen het lekker in Zutphen te houden”, zegt de met een opvallende baard getooide Thijs Reuvers.

De geboren en getogen Zutphenaar is de opvolger van Jonas ten Brinke, die de zaak tien jaar runde. Eerst heette de winkel Plentyparts en in 2015 werd dit Fixxar. Naast Zutphen zijn er Fixxars in Raalte en Winterswijk. Dit heeft volgens Thijs als voordeel dat de drie gezamenlijk tegen gunstige prijzen artikelen kunnen inkopen en daar profiteren de klanten weer van.

Lange winkel
Thijs: “Misschien ben je in vergelijking online een euro goedkoper uit, maar als je iets bij ons koopt, heb je geen bezorgkosten, dus dat kun je tegen elkaar wegstrepen. Bovendien lopen de klanten weg met ons, zij komen hier gewoon graag.” ‘Hier’ is sinds januari 2021 de opmerkelijk lange (65 meter) aan de Laarstraat 54. Daarvoor zat Fixxar aan de Laarstraat 61. Die locatie was tweeënhalf keer kleiner en bood volgens Thijs al zeker vijf jaar te weinig ruimte.

Van oorsprong was Plentyparts/Fixxar een onderdelenhuis, maar dat is het allang niet meer. Fixxar is zonder overdrijving van heel veel verschillende markten thuis. Zowel klussers als fietsers en computerliefhebbers komen in de winkel aan hun trekken en wie spullen nodig heeft voor in het huishouden heeft in de winkel keuze te over. 

Pinnen en pasfoto’s
Nieuwkomers zijn onder meer droogloopmatten en diverse ecologische reinigingsproducten (klanten kunnen hun eigen fles hiermee vullen). Sinds enkele maanden kunnen klanten geld pinnen en storten dankzij de geplaatste Geldmaat. Snel een paar pasfoto’s laten maken en ontwikkelen, is in de winkel zo gefikst en Fixxar biedt in samenwerking met Good Clean zelfs een stomerijservice. 

“We slaan eigenlijk nooit iets af. Het moet wel praktisch zijn en een redelijke prijs hebben”, zegt Thijs. In het najaar van 2020 kwam hij onder Jonas bij Fixxar te werken. Dankzij zijn jarenlange retailervaring wist Thijs al snel een aantal taken naar zich toe te trekken waaronder het begeleiden en coachen van medewerkers. “We hebben nu een fijn team van zeven personen. Het is mooi te zien hoe snel bijvoorbeeld een Thibo, die pas 22 is, groeit in zijn werk.”

Het gedeelte voor in de winkel oogt momenteel nog kaal in verband met noodzakelijke werkzaamheden aan het pand. Thijs Reuvers streeft ernaar op zaterdag 11 februari de winkel tiptop te hebben. Die moet dan ook wat sfeervoller zijn. Vaste klanten hoeven niet bang te zijn voor een ingrijpende metamorfose. Fixxar is en blijft gewoon Fixxar. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld