Wethouder Eva Boswinkel en Jan Aandewiel, voorzitter van Stichting Leergeld met een gedeeltelijk overzicht van de winkels waar de cheque te besteden is. Foto: PR

Wethouder Eva Boswinkel en Jan Aandewiel, voorzitter van Stichting Leergeld met een gedeeltelijk overzicht van de winkels waar de cheque te besteden is. Foto: PR

Samen warm de winter door met een fashioncheque voor kinderen

Economie

ZUTPHEN - Ouders met een laag besteedbaar inkomen en kinderen tot 21 jaar, kunnen vanaf nu een fashioncheque van 150 euro per kind aanvragen bij Stichting Leergeld. Speciaal voor warme winterkleding en -schoenen in deze dure tijd. Het geld is vrijgemaakt door de gemeente Zutphen uit het wintercrisisfonds.

Wethouder Eva Boswinkel: “Een snelle en effectieve manier om ouders iets te ontlasten. Ik hoop dat zoveel mogelijk mensen de cheque aanvragen en een oproep aan onze inwoners: vraag vooral om hulp bij Stichting Leergeld als je vragen hebt!”.

De fashioncheque heeft een waarde van 150 euro en kan bij veel kledingwinkels in Zutphen en Warnsveld worden gebruikt. Via Stichting Leergeld Zutphen een fashioncheque aanvragen. Inwoners met een inkomen van 130 procent van het minimum inkomen kunnen bij Stichting Leergeld (www.leergeld.nl/zutphen/fashioncheque) online eenvoudig een fashioncheque per kind aanvragen tot en met 1 maart 2023. Dit geldt ook voor mensen van wie het inkomen alleen tijdelijk valt binnen 130 procent van het minimum inkomen.

Jan Aandewiel, voorzitter van Stichting Leergeld: “We vinden het als stichting een voorrecht om hieraan mee te werken en mensen die juist nu financiële hulp goed kunnen gebruiken, te helpen. Inmiddels hebben al meer dan 500 mensen een fashioncheque aangevraagd. Bij ons is het ‘alle hens aan dek’ om de cheques ook zo snel mogelijk toe te kennen. Om dat te realiseren werken zowel vrijwilligers als bestuursleden daaraan mee. Als mensen het lastig vinden om de fashioncheque online aan te vragen, is het mogelijk om bij ons aan te komen. Dat kan op elke dinsdag- en donderdagochtend van 09.00 tot 13.00 uur op onze vestiging aan de Henri Dunantweg 1 in Zutphen.”

Meer informatie
Op www.zutphen.nl/samendewinterdoor is te vinden welke tijdelijke regelingen en initiatieven er nog meer zijn. Bijvoorbeeld dat er een speciaal tijdelijk crisisfondstelefoonnummer is voor hulpvragen rondom geldzorgen. Elke ochtend van 08.30 tot 12.30 uur kan men rechtstreeks aan een medewerker vragen stellen via telefoonnummer 0575 - 595 836.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld