De echte kerstboom met versiering van de heer Polman staat in het centrum van Vorden. Foto: Karin Krijt-Garritsen

De echte kerstboom met versiering van de heer Polman staat in het centrum van Vorden. Foto: Karin Krijt-Garritsen

Kerstmarkt Vorden op volle sterkte

Economie

VORDEN - Met vijftig kramen vol lekkers en moois en een sfeervol muziekprogramma wordt het weer een ouderwets gezellige kerstmarkt in het centrum van Vorden. “In de coronajaren hebben we op onze handen moeten zitten, maar nu kunnen we weer helemaal los!” Op 17 december staan het kerkplein en de parkeerplaats tegenover Hotel Bakker weer vol met kerstkraampjes in een gezellige sfeer. De kerstmarkt is van 13.00 tot 18.00 uur.

Naast de vele kraampjes met kleine gerechtjes en warme drankjes, is er ook weer een levende kerststal van De Mettemaat en kunnen kinderen brood bakken bij het vuur. Verder is er naast de spelletjes voor de kinderen, dit jaar ook een kop voor jut voor de sterke volwassenen onder ons.
Het muziekprogramma is helemaal vol! Met natuurlijk de jongeren van de harmonie, mooi gezongen kerstliederen, maar ook een afsluitende band die er een feestje van kan maken. De kerstmarkt wordt helemaal in stijl geopend door een aantal midwinterhoornblazers. Tijdens de kerstmarkt kun je ook zien hoe zo’n midwinterhoorn wordt gemaakt.  

Al jaren roept de kerstcommissie van de Vordense Ondernemersvereniging (VOV) die alles organiseert, dat dit een kerstmarkt is, “zoals een kerstmarkt hoort te zijn.” Met een echte kerstboom van twaalf meter hoog in het centrum, wordt die traditionele sfeer nog eens benadrukt. “Het was een hele klus om een boom van deze omvang te vinden, maar het is gelukt!” De versiering voor de boom kreeg de kerstcommissie van de heer Polman, die jarenlang zelf een schitterende boom bij zijn huis had staan, maar nu de traditie overdraagt aan de kerstcommissie van de VOV.
“We hopen weer op een vol plein met mensen die langs de kraampjes struinen en zich opwarmen met warme glühwein in hun handen. Waar de kinderen lachen om de lama en de ouders genieten van de optredens op het podium. Wij hebben er na drie jaar stilte weer enorm veel zin in! Alles is voorbereid. Wij en alle vrijwilligers zijn er klaar voor.”

De entree is gratis, parkeren kan op De Bleek.

De kerstcommissie bestaande uit (v.l.n.r.) Eddy Klein Brinke, Marco Helmink, Karin Krijt-Garritsen, Marianne Weulen Kranenbarg en Riske Legtenberg-Lourens (zij staat niet op de foto) staan voor de hoogwerker, die zij geheel vrijblijvend mochten gebruiken van Lensink Kozijnen BV. Foto: Karin Krijt-Garritsen
De echte kerstboom met versiering van de heer Polman staat in het centrum van Vorden. Foto: Karin Krijt-Garritsen

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld