Luijendijk neemt afscheid van hoveniers Alex Schutte en Jos Harmsen. Foto: PR
Luijendijk neemt afscheid van hoveniers Alex Schutte en Jos Harmsen. Foto: PR

Pensionado’s bij Luijendijk Hoveniers

Economie

WARNSVELD/REGIO - Woensdag 31 augustus was het voor Alex Schutte (64 jaar) en Jos Harmsen (71 jaar) hun laatste werkdag bij Luijendijk Hoveniers in Warnsveld.

Alex Schutte
Alex is in 2002 begonnen als inhuurkracht via AB-Oost (Agrarische Bedrijfsverzorging in Almen) en kwam in 2013 in vaste dienst. Als vaste machinist op de grasmachine heeft Alex ruim twintig jaar bij de klanten rondom Zutphen, Warnsveld, Vorden en Lochem de gazons netjes gehouden waarbij de vaste koffieadressen niet werden overgeslagen.

Dat Alex twee rechterhanden had en op elke klus kon meedraaien als er geen gras gemaaid hoefde te worden, kwam vaak goed uit voor de planning, waardoor Alex zowel bij de aanleg als onderhoud van tuinen zijn helpende hand kon bieden.

In zijn vrije tijd is Alex vrijwilliger bij voetbalvereniging Klein Dochteren in Lochem waar die ook het gras op de velden kort houdt en trainer was van diverse dameselftallen binnen de club. Ook de Buurtvereniging kon op zijn hulp rekenen bij het opbouwen van de tent voor het jaarlijks Klein Dochterens feest.
Afgelopen jaren heeft Alex de boerderij waar hij samen met zijn Annie woont vakkundig verbouwd en is er met hulp van vrienden en collega’s de tuin rondom ook opnieuw ontworpen en aangelegd, waardoor zij nu alle tijd hebben om van de kinderen en kleinkinderen te gaan genieten.

Jos Harmsen
Jos heeft samen met zijn vrouw Ada in 1999 zijn eigen hoveniersbedrijf opgestart in Lochem en heeft in de loop van de jaren een vaste klantenkring opgebouwd samen met zijn medewerkers. In 2017 kwam Jos met de vraag of Luijendijk Hoveniers zijn bedrijf wilde overnemen zodat de service naar de klanten toe en het behoud van zijn medewerkers gewaarborgd bleef. Begin 2018 werd de overname een feit en is het bedrijf ondergebracht aan de Vordenseweg in Warnsveld.
Waar Jos voorheen nog vaak in de tuin meehielp kreeg hij nu zijn eigen plekje op het kantoor zodat het zware til- en sjouwwerk niet meer hoefde. Klantbezoek, offertes maken en de planning voor zijn klanten waren nu de dagelijkse werkzaamheden. Jos zou gedurende drie jaar de werkzaamheden langzaam afbouwen om zo langzaamaan van zijn oude dag te kunnen gaan genieten. Zoals een echte ondernemer kon Jos het werk ook niet loslaten en werden de drie jaar al gauw vijf jaar. 

Ook Jos heeft de afgelopen jaren niet stil gezeten thuis. Het terrein waar het hoveniersbedrijf was gevestigd bleek te groot, ze wilden kleiner gaan wonen in Lochem. Het huis en de tuin werd met eigen handen grondig aangepakt. Samen met Ada kan Jos gaan genieten van de mooie dagjes uit die ze maken en op bezoek bij de kinderen en kleinkinderen.

Alex mocht deze dag nog een ronde maken langs zijn vaste klanten met de versierde bus en Jos werd met een smoes naar de zaak gehaald zodat samen met familie en collega’s de dag afgesloten kon worden met een goed verzorgd hapje en drankje.

Alex Schutte wordt in het zonnetje gezet bij zijn afscheid. Foto: PR
Jos Harmsen wordt in het zonnetje gezet bij zijn afscheid. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld