De buitengevel van Intertoys heeft een opvallende lichtgroene kleur gekregen. Foto: Rudi Hofman
De buitengevel van Intertoys heeft een opvallende lichtgroene kleur gekregen. Foto: Rudi Hofman

Enthousiasme in Zutphen over terugkeer Intertoys in binnenstad

Economie

ZUTPHEN - Inwoners van Zutphen hoeven voor speelgoed niet langer naar bijvoorbeeld Apeldoorn, Deventer of Twello af te reizen. Afgelopen zaterdag is aan de Beukerstraat 93 de nieuwe vestiging van Intertoys geopend. Het was die ochtend meteen zeer druk - ‘s middags zorgde de hitte voor minder aanloop - en ook maandag wisten veel klanten de weg naar Intertoys te vinden. Volgens bedrijfsleider Daphne Groot Roessink was er in Zutphen veel vraag naar een speelgoedzaak. Zij en haar vier medewerkers hebben veel zin in dit nieuwe avontuur: “We gaan met z’n allen knallen om er iets moois van te maken!”

Door Rudi Hofman

Tot voorjaar 2019 telde de Zutphense binnenstad twee Intertoyswinkels: eentje aan de Turfstraat en eentje aan de Beukerstraat (in het pand waarin tot voor kort VRK Lunchroom zat). In 2019 dreigde de Intertoysketen failliet te gaan, maar dankzij de Portugese investeringsmaatschappij Green Swan kon het destijds een doorstart maken. Niettemin moesten de Zutphense vestingen sluiten. Daphne Groot Roessink maakte dit van nabij mee: zij werkte toen in de speelgoedzaak aan de Beukerstraat. Drie jaar later hangt de vlag er heel anders bij.

Daphne mag zich nu bedrijfsleider noemen van de splinternieuwe Intertoys naast schoenenzaak Ziengs. Voor de 23-jarige Warnsveldse betekent dit een promotie: “Ik begon ooit als stagiaire bij Intertoys, daarna werd ik weekendhulp en vervolgens vaste medewerker. Na de sluiting in 2019 heb ik twee jaar in de horeca gewerkt en het laatste jaar stond ik in de Intertoys in Deventer. Mede dankzij de bedrijfsleider daar, met wie ik een heel goede band heb, kon ik op de vacature van bedrijfsleider voor de nieuwe winkel in Zutphen solliciteren.”

Breder en overzichtelijker
Begin mei kreeg Intertoys de sleutel van het pand aan de Beukerstraat 93 en kon de verbouwing beginnen. De afgelopen twee weken heeft Daphne met hulp van haar medewerkers en enkele bedrijfsleiders van andere filialen ‘heel hard gewerkt om een mooie winkel neer te zetten’. Zelf is ze zeer te spreken over het resultaat: “Alles is nieuw inclusief de vloeren en stellingen. Het is hier ook wat breder en overzichtelijker dan in de oude Intertoys in Zutphen.”

Als de openingsdag, afgelopen zaterdag, een goede indicatie is van de aanloop die het team mag verwachten, dan gaat het zeker goed komen. “Het was die ochtend hartstikke druk. Klanten zeiden bijvoorbeeld: ‘Wat fijn dat jullie weer terug zijn’ en ‘we misten jullie echt in Zutphen’. Ik heb zelfs twee bosjes bloemen, een pot snoep en een leuke kaart gekregen”, zegt de bedrijfsleider opgetogen.

Lekker dichtbij
Dinsdagochtend loopt Tamara Schless met haar tien maanden jonge zoontje Lex in de kinderwagen door de nieuwe speelgoedzaak. De vraag naar haar eerste indruk beantwoordt de Zutphense met: “Ik vind de winkel lekker ruim opgezet en ik ben positief verrast door het Lego-assortiment.” Dat de Intertoys terug is in haar woonplaats, heeft Tamara niet verrast. “Daar had ik wel rekening mee gehouden. Ik heb het gek gevonden dat er helemaal geen speelgoedwinkel in Zutphen meer was. Het is gewoon fijn dat er weer een speelgoedwinkel lekker dichtbij zit; ook handig voor school- en kinderfeestjes. Voor de kinderen is het leuk om speelgoed in het echt te kunnen zien in plaats van op een plaatje of op internet.”

Bedrijfsleider Daphne Groot Roessink (rechts) en medewerker Demi in de nieuwe Intertoys aan de Beukerstraat. Foto: Rudi Hofman

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld