Burgemeester Annemieke Vermeulen (r) heeft de Zilveren Haring uitgereikt aan Sonja en Gert Brinkhorst van Rondom Rouw BV. Foto: PR
Burgemeester Annemieke Vermeulen (r) heeft de Zilveren Haring uitgereikt aan Sonja en Gert Brinkhorst van Rondom Rouw BV. Foto: PR

Winnaar Zilveren Haring Zutphen

Economie

ZUTPHEN - Op 17 juni j.l. vond in de Burgerzaal te Zutphen de Zutphense Haringparty plaats. Tijdens dit event wordt de Zilveren Haring door Burgemeester Annemieke Vermeulen uitgereikt aan een Zutphense ondernemer die met zijn of haar bedrijf van opvallende betekenis is in de Zutphense ondernemerskring. De winnaars van de editie 2022 zijn Sonja en Gert Brinkhorst van Rondom Rouw BV.

Met Rondom Rouw BV hebben zij twee crematoria in de achterhoek gebouwd en geopend: De Omarming in Zutphen en Hart van Berkelland in Haarlo. Een familiebedrijf waarin ook zoon Arjan werkzaam is en uiteindelijk het stokje zal overnemen. Er werken meer dan 30 medewerkers.

In de afgelopen jaren wonnen zij al diverse vak gerelateerde prijzen en in 2019 hebben zij een award gewonnen voor het beste Gelderse familiebedrijf. De passie van vader om met aandacht net dat stapje extra te zetten voor de nabestaanden is op de familie overgeslagen.

Een aantal criteria waar de jury naar gekeken heeft en die de doorslag gaven zijn: ‘Maatschappelijk betrokken en duurzaam’, ‘erkend leerbedrijf’, ‘banen voor mensen met een afstand tot de afstand tot de arbeidsmarkt’. Ten slotte kent het crematorium in Zutphen de eerste hybride oven van heel Europa. Met 630 panelen op het dak wordt de oven verwarmd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld