Foto: Collectie Stedelijk Museum Zutphen
Foto: Collectie Stedelijk Museum Zutphen

Ook Musea Zutphen doet zaterdag mee aan landelijke actie ‘Museum Gym’

Economie

ZUTPHEN - De landelijke actie ‘Museum Gym’ is een initiatief van de Museumvereniging. Met deze ludieke openstelling pleiten de aangesloten musea voor een zo snel mogelijke heropening van de sector. Ook Musea Zutphen doet hieraan mee en nodigt iedereen uit om zaterdagmiddag 22 januari naar het museum te komen en deel te nemen aan een bewegingsles over vrij ademen te midden van de geestverruimende schilderijen uit de tentoonstelling ‘Hoge luchten, schatten uit het Rijks’. Deelname aan ‘Hoge luchten, diepe ademhaling’ is gratis. De les (circa 15 minuten) wordt tussen 12.30 en 15.00 uur zes keer gegeven.

“Vanaf de eerste lockdown hebben wij en onze collega-musea hard gewerkt om bezoekers een veilig verblijf te kunnen bieden als zij een museum bezoeken. Het is ook bewezen dat dit zonder risico kan en dat we geen besmettingshaard vormen. Dat er inmiddels – gelukkig – wel weer gewinkeld en gesport kan worden, maar dat er niet van kunst en cultuur genoten mag worden, is dan ook onverklaarbaar. De fantastische tentoonstelling ‘Hoge luchten, schatten uit het Rijks’ kan nu niemand zien omdat de musea niet open mogen. En dat terwijl het van belang is dat iedereen voldoende vitamine C binnenkrijgt, waarbij voor ons de ‘C’ staat voor Cultuur.”

“Daarom sluiten wij ons zaterdag 22 januari aan bij het landelijke initiatief ‘Museum Gym’. Het auditorium is omgetoverd tot een pilatesstudio waar iedereen mee kan doen aan een bewegingsles over ‘diepe ademhaling’, met meer lucht als resultaat. Wij denken dat iedereen deze fysieke en mentale booster goed kan gebruiken. Zoals bewegen gezond is voor je lichaam, is kunst dat voor je brein”, zegt museumdirecteur Tiana Wilhelm uitnodigend.

Programma
Pilatesdocent Daphne Schaffers van pilatesstudio Hello Body uit Zutphen geeft tussen 12.30 en 15.00 uur zes keer een kwartier de bewegingsles ‘Hoge luchten, diepe ademhaling’. Iedereen is van harte welkom om gratis mee te doen. Deelnemers krijgen deze middag zelfs 10 procent korting in de museumwinkel. Trek lekker zittende kleding aan, denk ook aan bijvoorbeeld een vest. De les wordt zittend gegeven (op anderhalve meter afstand van elkaar), dus iedereen kan meedoen. Het enige dat men nodig heeft is de QR-code, een mondkapje en goede zin.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld